Europa’s origineelste hotels

Door De Redactie

Droom je ervan om eens in een iglo te slapen? Of heb je altijd al een nachtje willen doorbrengen achter de tralies? Dan komt je wens binnenkort misschien in vervulling…

 

 

 

 

Slapen als een eskimo in Finland

0p ca. 2000 meter hoogte in de Alpen worden jaarlijks een vijftal iglodorpen opgetrokken uit ongeveer 3000 ton sneeuw. Je moet er wel tijdig bij zijn, want na enkele maanden smelt alles weer weg!

Iglu-Dorf GMBH

www.iglu-dorf.com

Windmolens te huur in Griekenland

Op het eiland Santorini kan je je terugtrekken in een typische Griekse windmolen met een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en de zee. What more can you wish for?

Santorini Windmill

www.windmill.gr

Leven als de Flintstones in Turkije

De Cappadocië regio doet bij een eerste kennismaking denken aan de grotten uit de Star Wars films. Maar in dit decor kan je ook effectief overnachten!

Yunak Evleri

www.yunak.com

Hotel op grote hoogte in Zweden

Een van de kleinste hotels ter wereld is amper 12,5m2 groot en ligt op maar liefst 13 meter hoogte in het stadspark van Västeras.

Woodpecker Hotel

www.vasterasmalarstaden.se

Achter de tralies in Slovenië

De naam van deze jeugdherberg zegt het al. ‘Celica’, cel in het Sloveens, opende in 2003 zijn (cel)deuren in een voormalige militaire gevangenis.

Hostel Celica

www.souhostel.si

Overnachten in een wijnvat in Nederland

In de Friese stad Stavoren slaap je op een heel bijzondere manier. Vier originele Zwitserse wijnvaten van 15.000 liter werden omgetoverd in knusse hotelkamers voor twee personen, mét uitzicht op de jachthaven.

De vrouwe van Stavoren

www.hotel-vrouwevanstavoren.nl

Ronken in een rioolpijp in Oostenrijk

Een rioolpijp klinkt niet echt aantrekkelijk als verblijfplaats, maar deze drie buizen van 9,5 ton, gelegen aan de oevers van de Donau zijn verbazingwekkend gerieflijk.

Dasparkhotel

www.dasparkhotel.net

Nog meer inspiratie nodig?

Blader dan eens door ‘Extreme Locations’, Birgit Krols, Tectum Uitgeverij, 2011

€35

Partner Content