Feest vandaag samen met je buren

Door De Redactie

Vrijdag 29 mei is het dag van de buren. In verschillende wijken komen mensen buiten om elkaar te ontmoeten en samen te feesten. Het feest is al aan zijn 10de editie toe. Nodig nu dus nog snel je buren uit voor een aperitief, een spelletje of gewoon een babbeltje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag van de buren

Een aperitief, een barbecue, een partijtje petanque, een spelletjesavond… De dag van de buren is hiervoor het ideale moment. Voor sommige zal het improviseren zijn, maar in sommige gebieden, met name in de stad, zullen straten afgesloten zijn voor het verkeer zodat mensen van alle leeftijden comfortabel buiten kunnen komen om te babbelen, te spelen en te vieren.

Miljoenen Belgen vieren vandaag feest samen met hun buren. Als je nog niets gepland hebt is het nog niet te laat. Ga naar www.dagvandeburen.be om te kijken welke activiteiten er in jouw buurt gepland zijn. Zijn er nog geen activiteiten, organiseer dan zelf je feestje. Uitnodigingen en affiches kan je downloaden op de site.

Waarom wordt dag van de buren georganiseerd?

Dag van de buren is al aan de 10de editie toe. De dag werd georganiseerd om de banden met de buren te versterken, een samenhorigheidsgevoel in de wijken aan te kweken en solidariteit tussen buren te creëren. Zo doe je samen iets aan eenzaamheid en uitsluiting.

Partner Content