Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Filmpje: metroreizigers krijgen dé rit van hun leven

Door De Redactie

De metroreizigers die op deze metro zaten, zullen het zich niet beklaagd hebben. Wat begon als een normaal, alledaags metroritje, werd al snel dé rit van hun leven. 

Wat er hen te wachten stond, was in het begin van het filmpje niet duidelijk. Maar op het bordje met reizigersinformatie stond iets bijzonders te lezen: 'Klassisk Saertog – Nyd Musikken’ (speciale klassieke trein – geniet van de muziek). Nietsvermoedend stapten vele reizigers op de metro.

Eenmaal de metro zijn deuren sloot, klonk al snel het geluid van een fluit doorheen heel de metro. Eén voor één haalden mensen hun instrument boven en niet veel later bleek dat alle leden van het Kopenhagen Filharmonisch Orkest in de metro zaten. Het orkest trakteerde de passagiers op een liveoptreden waarin ze een interpretatie van dé klassieker ‘Morning’ van Edvard Griegs brachten. Het liedje werd bekend door het Noorse toneelstuk Peer Gynt.

De passagiers zetten hun eigen muziek af, legden hun hoofdtelefoons weg en filmden het hele optreden met hun iPod of GSM. Het orkest kreeg werkelijk de hele menigte stil. Hun slaperige ogen trokken ze open en keken verbaasd rond. In het filmpje kom je alleen maar tevreden gezichten tegen. Je zou voor minder de dag beginnen met een glimlach op je gezicht.

Het filmpje werd geproduceerd in samenwerking met Radio Klassiek. Samen willen ze klassieke muziek promoten, en met zo’n indrukwekkende flashmob zijn ze daar wel in geslaagd. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content