Flosdraad 4 x anders gebruikt

Door De Redactie

Naast flossen kan je flosdraad voor nog heel wat andere zaken gebruiken. Het fijne draadje is stevig en vaak wit. Perfect om een fotokader op te hangen of zelfs een taart te snijden! Kom snel te weten waarvoor je dat rolletje flosdraad nog kunt gebruiken!

Een schilderij of fotokader ophangen

Een goede flosdraad is stevig genoeg om lichte fotokaders of schilderijtjes op te hangen. Krassen op je muren krijg je niet en als je extra stevigheid wil, vouw je de flosdraad gewoon dubbel.

Snoepketting voor vogels

De ergste kou ligt nu hopelijk wel achter ons, maar de vogels in de tuin verdienen af en toe wel eens een extraatje. Rijg met een naald wat cornflakes, noten of popcorn aan een flosdraad. Hang het in een boom en de vogeltjes zullen je dankbaar zijn.

Taart snijden                                                                         

Ben jij ook niet zo handig in recht snijden? Knip dan een stukje flosdraad, zonder smaak, af. Draai het strak rond je vingers en snij een stukje van je favoriete taart of cake.

Je ring uitkrijgen

In de zomer hebben we soms wel eens last van gezwollen vingers. En juist dan heb je die ene favoriete ring aan. Probleem? Je krijgt hem niet meer uit! Neem een stukje flosdraad en bindt het onder de ring rond je vinger. Zo wordt de bloedtoevoer even afgesneden en krijg je de ring gemakkelijker uit. Doe dit zeker niet te lang!

Lees ook:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content