Ga jij naar het Stripfeest?

Door De Redactie
Het moet gezegd: onze striphelden stelen zowat overal ter wereld de show en dan vooral in het filmwereldje. Maar de stripgekte heeft op 10 en 11 september 2011 heel Brussel in z'n macht. De stripgekte duurt een heel weekend en zal woeden van het Strippark tot de Kunstberg. Het kan gewoon niet op: een adembenemend klant- en lichtspel op het Koningsplein, de Stripverhalenmarkt op Sint-Goriks, de Balloon's Day Parade, rondleidingen en expo's rond het stripverhaal zowat overal in de stad en dan vooral in het Belgisch Stripcentrum en het Brussels Info Palace...

Comics show klant- en lichtspel

De beroemdste stripfiguren komen in 3D tot leven op de gevels van het Koningsplein en toveren het om tot een stripverhaal in openlucht, met videobeelden van zo maar eventjes 20 meter hoog en 150 meter breed!

10 september – 21.30 uur – Gratis – Koningsplein

Balloon’s Day Parade

Voor de derde keer trekt deze gigantische feestelijke optocht van heliumballonnen en fanfares door de straten van Brussel-centrum.

10 september – optocht van 14 tot 17 uur – Gratis – start Paleizenplein

Het Strippark

In de openluchtanimatie op de lanen, grasvelden en trappen is er voor elk wat wils: een stripbibliotheek, een Kid Paddle dorp, de langste stripplaat ooit die rechtstreeks wordt gemaakt,…

10 september – van 12 tot 21 uur – Gratis – Kunstberg/Albertina

Stripexpo’s

De tentoonstelling die Thierry Bellefroid in januari voorstelde in Angoulême, komt naar Brussel en zoomt in op de meest representatieve auteurs van de huidige creatieve scene.

10 en 11 september – van 10 tot 18 uur – Gratis – BIP, Koningsplein 2-4

Het volledige programma kan je [LINK_TEXT id=1]
Meer info: www.stripfeest.be

Partner Content