Ga voor geluk!

Door De Redactie
Lachen, aaien, dansen, ja zelfs vloeken... Geluk zit vaak in kleine dingen, die jij ook in 2010 zelf kan doen!

1. Herinner je de leuke dingen

Een leuke herinnering ophalen is de meest efficiënte manier om jezelf gelukkiger te maken.

2. Wees aardig

Toeter of wuif naar voorbijgangers, wens de caissière in de supermarkt een fijne dag, doneer bloed, help een kennis verhuizen of trakteer iemand op een kop koffie. Onderzoeken hebben uitgewezen dat vrijgevig en attent zijn tot geluk leiden.

3. Tel je zegeningen

Bedenk 3 tot 5 dingen waarvoor je dankbaar bent. Uit onderzoek blijkt dat we aanzienlijk gelukkiger worden als we dit op z’n minst één keer per week doen.

4. Knuffel je huisdier

Wie z’n dier langdurig aait, zal z’n bloeddruk en hartslag zien dalen en zich rustiger voelen.. Door je huisdier liefde en aandacht te geven, voel je je nuttig en ervaar je zelf ook liefde. Tijd met hen doorbrengen, geef ons een goed gevoel.

5. Zing het in alle toonaarden

Volgens een Zweedse studie helpt zingen om de symptomen van het prikkelbare-darmsyndroom te verminderen. Ongeveer 15% van de Europeanen lijdt aan deze ziekte. Er bestaat nog geen afdoende medische behandeling voor, maar onderzoekers merkten dat patiënten die regelmatig in koort zingen merkelijk minder pijn hebben.

6. Kook je happy

Het bereiden van een smakelijk diner is een uitstekend middel om spanningen te kanaliseren.

7. Doe de shake

Studies tonen aan dat drie keer per week 45 minuten shaken of dansen een even positief effect heeft als het krachtigste antidpressivum.

8. Leer lummelen

Door even niets te doen, komt je hoofd tot rust en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.

9. Maak tijd voor échte vrienden

Volgens psychologen kan het erg opluchten om afscheid te nemen van vage kennissen, zo blijft er meer tijd over voor mensen die écht belangrijk zijn. Hou van wie je omringt. En vergeet jezelf niet, want omdat we vaak focussen op de eigenschappen waar we niet tevreden over zijn, krijgt ons zelfvertrouwen regelmatig een deuk.

10. Vloek (als niemand het hoort)

Charmant klinkt het allemaal niet, maar het kan zo lekker zijn om eens flink uit te halen. Britse onderzoekers ontdekten dat vloeken wel degelijk nut heeft. Het werkt bevrijdend, vermindert spanningen en het is een onschuldige uitlaatklep voor frustraties.

11. Blij met blauw

Rood licht maaks ons mooier, maar van blauw licht worden we blijer.

12. Steel een kus

Wakker het liefdesvuur weer aan door je geliefde – onverwachts – lekker lang te kussen. Zoenen vergroot de emotionele betrokkenheid en dat maakt je gelukkiger.

13. Speel ‘ns met eten

Door creatief te zijn met voedsel, raak je geïnspireerd en word je gelukkiger. Dat geldt ook als je originele combinaties eet. Al wat nieuw is, prikkelt je brein tot het maken van nieuwe verbindingen. En dat levert de afscheiding van nieuwe hersenstofjes op, die je gelukkiger maken. Nieuwe ervaringen verbreden je blik en stimuleren je creativiteit.

Partner Content