Geef gezelligheid: een gezelschapsspel is altijd een goed idee

Advertorial

Ben jij ook al voorzichtige plannen aan het maken voor de feestdagen? Hoe die zullen verlopen, weten we nu nog niet. Wat we wél zeker weten, is dat er cadeautjes aan te pas zullen komen. Als jij de zoektocht naar cadeaus een stresserende opgave vindt dan is hier alvast één gouden tip: het gezelschapsspel was nog nooit zo hip als vandaag!

Het gezelschapsspel herontdekt

Niet zo heel lang geleden was een gezelschapsspel als cadeau misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Vandaag is het zonder twijfel een gegeerd geschenk. Daar heeft dat vervelende virus veel mee te maken. We hebben namelijk ervaren dat samen een spel spelen, heel wat leuker is dan elk in je ééntje een serie bekijken. Resultaat: in heel wat gezinnen gaat de tv ’s avonds wat vaker uit en komt het gezelschapsspel op tafel. Ook jongeren zitten vandaag graag samen rond een bordspel. Kortom, het gezelschapsspel is volop in opmars. Benieuwd geworden naar de top troeven van een gezelschapsspel?

Gezelligheid troef

Een gezelschapsspel is een geschenk dat meteen voor gezelligheid zorgt. Al bij het uitpakken nodigt het uit om te worden gespeeld. Het is dan ook een cadeau waar jij en je kids of je vrienden onmiddellijk van kunnen genieten. Maar er zijn nog heel wat meer voordelen. Wanneer je met je kinderen of kleinkinderen een bordspel speelt, is er volop interactie en oprechte aandacht voor elkaar. Daar genieten je kinderen enorm van.

Tijdens het spelen worden er ook op een heel spontane manier heel wat sociale vaardigheden aangeleerd: leren delen en wachten op elkaar, rustig blijven en leren aanvaarden dat je niet altijd de winnaar kan zijn. Gezelschapsspellen vergroten ook het concentratievermogen, moedigen aan om vertrouwen te hebben en niet op te geven.

Voor jongeren is het spelen van een gezelschapsspel een aangename onderbreking van de schermen en de technologie die hun leven beheerst. Geen enkel blits computerspel kan de gezelligheid en het plezier van een bordspel evenaren. Maar welk spel je ook speelt en wie je tegenstanders ook zijn, het grootste pluspunt is dat het spelen je dichter bij elkaar brengt. Daar hebben we op dit moment en in deze digitale wereld best veel behoefte aan.

Voor iedereen het geschikte gezelschapsspel

Op zoek naar een geschikt spel om straks cadeau te geven? Of wil jij er één op je verlanglijstje? Bekijk dan zeker even de volgende spellen die niet in jouw spellenkast mogen ontbreken!

1

Dobble

vanaf 6 jaar, 2 tot 8 spelers
Een observatie- en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen.

2

Jungle Speed


vanaf 7 jaar, 2 tot 10 spelers
Spannend spel dat je onderscheidingsvermogen en reflexen op de proef stelt.

3

Ticket to Ride


vanaf 8 jaar, 2 tot 5 spelers
Fascinerend bordspel dat de spelers per trein over het hele continent laat reizen.

4

Time’s up


vanaf 8 jaar, 4 tot 12 spelers
De opdracht van dit spel is eenvoudig: tracht je medespelers bestaande of fictieve personages te laten raden.

5

Dixit


vanaf 8 jaar, 3 tot 6 spelers
In dit prachtig geïllustreerde bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan.

6

7 Wonders


vanaf 10 jaar, 3 tot 7 spelers
Dit strategisch bordspel is het meest bekroonde ter wereld. Elke speler is een leider van één van de 7 grote steden van de Oudheid.

7

Story Cubes


vanaf 6 jaar, 2 tot 10 spelers
Een spel dat verbeelding en creativiteit stimuleert: gooi de dobbelstenen en maak een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen.

8

Pandemic


vanaf 8 jaar, 2 tot 4 spelers
Spannend spel waarin alle spelers samen strijden tegen een pandemie uitbraak en de mensheid proberen te redden.

Benieuwd naar het volledige assortiment?

De Asmodee spellen zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde spellen- en speelgoedwinkels, in hypermarkten en ook online. Lees hier meer over Asmodee.