Geef je gevel een opsmukbeurt

Door De Redactie
Een mooi geverfde gevel geeft je woning extra uitstraling. Durf gerust te gaan voor een sterke kleur: dat zorgt voor karakter en persoonlijkheid.

Breng wat kleur in je straat

Meer en meer gepleisterde gevels en zelfs huizen van baksteen krijgen een laagje verf. Een leuke trend die we te danken hebben aan het contact met andere culturen. Kijk maar naar de prachtig gekleurde gevels in Italië, Aruba en Scandinavië.

De bouwgronden in ons land worden schaarser. Daarom kiezen meer en meer kopers voor renoveren in plaats van bouwen. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant geven ze een opknapbeurt. Denk maar aan een nieuwe dakbekleding, nieuwe ramen… En – waarom niet – een fris kleurtje op de gevel. Zo krijgt je huis een persoonlijke touch.

Zo kies je jouw geknipte kleur

Ga niet over één nacht ijs. Kies een kleur die je mooi vindt, en die niet vloekt met je woonstijl. Maar hou ook rekening met een aantal externe factoren, zoals licht en klimaat. De kleur die je zag op je zonovergoten vakantiebestemming, zal er bij ons bijvoorbeeld niet altijd geslaagd uitzien.

Do’s

  • Warme, natuurlijke tinten doen het bij ons dan weer wél goed!
  • Kies een kleur die in harmonie is met de omgeving of die de vormen van het huis accentueert.
  • Hak vooral de knoop niet binnenshuis door. Schilder grote stalen die je dan tegen de gevel plaatst of verf alvast een paar stukjes van je gevel. Check hoe het er ‘s morgens, ‘s middag en ‘s avonds uitziet, en wat het resultaat is bij mooi én bij slecht weer.

Don’ts

  • Koude kleuren kunnen hard overkomen, omdat het buitenlicht bij ons grijsblauw is.
  • Ook neutraal wit zal er in veel gevallen niet fris uitzien.

De wereld ziet er zoveel leuker uit in kleur. Daarom zette Levis onlangs zes sites in het grauwe Charleroi in kleur. Maar welke kleur wilt u in huis halen? Onder het motto ‘Je kan alles verven’ lanceerde Levis Let’s Colour haar eerste digitale magazine. De 11 leuke verfideeën inspireren je om meer kleur in je leven te brengen. Hoe verf je een vogelhuisje, een inbouwkast of het plafond? Dankzij de vele tips, tricks & video’s kan het gewoon niet fout lopen… Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Van 1 tot en met 31 oktober 2011 ontvangt u 10% korting op alle Levis-verven van de mengmachine! Surf naar www.levis.info voor het onlinemagazine en het adres van de dichtstbijzijnde Levis Store.

Partner Content