Geïnspireerd op vroeger, ontworpen voor vandaag

Door De Redactie

Voor de nieuwe PS-collectie van Ikea kregen 19 designers de opdracht om op zoek te gaan naar inspiratie in de meer dan 60 jaar IKEA-designgeschiedenis. Het resultaat is een collectie designs met innovatieve vormen, functies en materialen.

IKEA PS is hét designstatement van IKEA. De eerst PS-collectie dateert al van 1995. PS, de afkorting van Post Scriptum, staat voor vooruitstrevend Scandinavisch meubeldesign zonder de kernwaarden van IKEA – betaalbaar kwaliteitsdesign voor zoveel mogelijk mensen – uit het oog te verliezen.

De PS-collectie 2012 omvat producten die vooral handig, relevant, stapelbaar, duurzaam, flexibel, leuk en verrassend zijn. Opvallend is ook de ruime waaier van materialen, in heldere effen kleuren.Bij IKEA zijn ze ervan overtuigd dat design in échte woningen thuishoort, daarom werd ook de betaalbaarheid van de designstuks in gedachten gehouden.

Omdat IKEA ervan overtuigd is dat design thuis hoort in echte huizen gingen ze van start met een campagnewebsite. Op die website kunnen gebruikers foto’s van hun IKEA PS-producten delen. Die foto’s kunnen gedeeld worden en kunnen andere online gebruikers inspireren. 

Partner Content