Gezocht: de Tony in Kevin Janssens

Door De Redactie
Kevin Janssens kaapte de hoofdrol weg in 'Het varken van Madonna', de nieuwe film van Frank van Passel. Hij zet Tony Roozen neer, een vlotte zakenman die terechtkomt in Madonna, een boerengat in West-Vlaanderen. Maar hoe hoog is eigenlijk het Tony-gehalte van Kevin?

Quote van de week: "Madonna is de rode draad door mijn leven."

Je zei ooit dat je meteen weet of een script je aanstaat of niet. Wat vond je leuk aan ‘Het varken van Madonna’?

”Ik heb dat script in één ruk uitgelezen met een brede glimlach op mijn gezicht. Het is een warme feelgoodfilm zonder pretentie en met leuke personages.”

Een rol in zo’n charmant filmpje is wel wat anders dan die in een zware reeks als ‘Het goddelijke monster’, niet?

”O, maar ook bij dat script had ik een smile op mijn gezicht, gewoon omdat het personage van Steven Deschryver zo interessant is. Hoe verder een personage van mijn bed staat, hoe liever ik het heb. Het wordt dan een enorme opdracht om gelijkenissen te vinden tussen jezelf en je personage en dat is net zo leuk.”

Herken je iets van jezelf in Tony?

”Bij Tony is alles façade. Hij spreekt netjes en hij draagt een mooi kostuum. Maar door de mensen die hij ontmoet, brokkelt die façade stilaan af. Hij begint na te denken over waar hij mee bezig is. Dat is iets waar iedereen zich wel in kan herkennen, denk ik. Je leeft en je doet maar wat, maar af en toe moet je met beide voeten terug de grond raken.”

Lees het volledige interview met Kevin Janssens in Libelle 45 (10 november 2011)

Partner Content