Goesting anders bekeken

Door De Redactie
Sinds enkele weken loop op één de culinaire fictie-reeks "Goesting" met onder andere Jan Looveren en Louis Talpe in de hoofdrollen. En nu is er ook het boek "Goesting anders bekeken" waarin de originele recepten uit de reeks aan bod komen.

Sterrenchef Geert Van Der Bruggen van restaurant De Lijsterbes presenteert dertien schitterende driegangenmenu’s die je goesting doen krijgen om de keuken in te duiken. Gids Jerome neemt je met volle goesting mee door en rond het prachtige Lier. En de acteurs uit de serie vertellen wat "goesting" voor hen betekent.

Gène Bervoets – alias sommelier Kurt Goossens

"Goesting, dat is leven! In mijn ogen zou het restaurant van de reeks Goesting moeten heten in plaats van Felixir. Het is zo’n Vlaams woord, h et zegt zoveel over onze volksaard. Dat we ondanks alle problemen en moeilijkheden die het leven met zich meebrengt, toch graag leven en feesten. Vlamingen zijn echt mensen van de goesting, als ze tenminste hun grijze jas durven uit te trekken en er 100% voor gaan."

Chris Thys – alias Chef de rang Linda

"Goesting, dat is energie, dat is iets wat je voelt. Het is een positief woord. Na goesting volgt iets actiefs. Dat kan eten zijn, maar ook wandelen, eten, reizen… Het heeft in elk geval te maken met een sterke dadendrang."

Louis Talpe – alias sous-chef Hannes Blondeel

"Goesting is echt zo’n woord dat Vlamingen graag in de mond nemen. Eten, drinken, sporten… Als je het met goesting doet, is het veel meer dan een momentopname. Goesting duurt langer dan "zin" of "lust". het heeft iets van "I long for it!".

Jan Van Looveren – alias chef Mauro

"Goesting is voor mij alles. Goesting in seks, in eten, in werken… Het is een woord dat je kan gebruiken zonder dat het vulgair wordt. Het blijft mooi klinken. Ik hoop dat de mensen die intertijd goesting tot het mooiste woord kozen, nu onze reeks tot de beste reeks van 2010 verkiezen. En dat mag je letterlijk citeren (lacht)."

 

Goesting anders bekeken door Hilde Smeesters
Uitgeverij Lannoo, ISBN 9789020982862

Partner Content