Halloween: 3 leuke ideeën met pompoenen

Door De Redactie

Geef je binnenkort een halloweenfeestje? Met deze makkelijke creatieve ideeën zit de sfeer er meteen in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allemaal op een rijtje

Hol pompoenen in verschillende vormen en formaten uit. Snij hiervoor met een scherp broodmes het hoedje af en schep er het vruchtvlees met een lepel uit. Snij nu met een scherp keukenmesje een hoekige mond, ogen en een neus uit. Stop een theelichtje in elke pompoen.

 

 

 

 

 

 

Snel graveren

Minder tijdrovend dan uitgeholde pompoenen, maar net zo leuk: gegraveerde spookpompoenen. Teken met alcoholstift een figuur of gezichtje op de pompoen. Ga met een scherp keukenmesje of graveermesje over de tekening zodat je de pompoenschil weg schaaft op de lijnen.

 

 

 

 

 

Aan tafel!

Geef elke gast een minipompoen met vleermuisvleugels én een gepersonaliseerd menukaartje. Moeilijk is het niet: teken met potlood op stevig zwart papier twee vleermuisvleugels en snij ze uit met een hobbymes. Kerf in de minipompoentjes aan elke zijde een gleufje uit ter grootte van de vleugels. Schuif de papieren vleugels erin en zet op de borden. Knip de menukaarten uit stevig oranje papier en vouw ze dubbel. Teken op stevig zwart papier een aantal spinnen en snij die uit met een hobbymesje. Plak de spinnen op de kaarten en schrijf er met een zwarte stift en hoekige letters de naam van de gasten op.

Partner Content