Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Griezelen & beven: 23x de akeligste halloweenactiviteiten in ons land

Door Hanne Bral

Pompoenen versieren, griezeltochten, lichtspektakels, … Over het hele land worden weer tal van Halloweenactiviteiten georganiseerd. Je kinderen zullen zich dus zeker niet hoeven te vervelen tijdens de herfstvakantie. Wij geven alvast een overzicht van de allertofste Halloweenactiviteiten per regio!

Dit zijn de akeligste halloweenactiviteiten

De Kust

 • In Sint-Idesbald doemt een magisch labyrint op. Je baant je een weg langs verlaten scheepswrakken en duistere koraalriffen. Maar let op: er liggen heel wat octopussen, slangen en onderwaterwezens op de loer! Tijdens de ‘After Dark’-sessies betreed je het doolhof na zonsondergang. Nog meer Halloweenactiviteiten in Sint-Idesbald: op 29 oktober is er een betoverende Halloweenshow, feeëriek vuurspektakel én spetterende vuurwerkshow.
 • Ook in Blankenberge kun je op 30 oktober genieten van een spetterende Halloweenparade, met imposante wagens en griezelig verklede figuren.
 • Op 5 november is er een groot vuurfeest in De Panne. Vuurverlichting, vuuracts en vuuranimaties, allemaal rondom de vijvers Markey.
 • Daarnaast is er in Nieuwpoort op 31 oktober een Halloweentocht. Het belooft een angstaanjagende tocht te worden door de Nieuwpoortse binnenstad. Alleen voor échte durvers.
 • Op 29 oktober ontdek je welke figuren er ’s nachts door de straten van De Haan trekken tijdens Kippenvel. Tip: Kom verkleed, zo val je niet op tussen de echte monsters.

West-Vlaanderen

 • In Poperinge kun je op 29 oktober met je kroost gaan luisteren naar spannende griezelvoorleesverhalen. De krakende vloer en de gedoofde lichten van het Hopmuseum zorgen voor een griezelige sfeer.
 • Tijdens het weekend van 28 en 29 oktober organiseert de Volkssterrenwacht in Sint-Andries een Halloweennocturne. Bekijk een kindervoorstelling in het planetarium en trek daarna op avontuur in het duistere kasteel, op zoek naar vermomde planeten.
 • Een van de allerschattigste Halloweenactiviteiten? Dat is ongetwijfeld Halloween met alpaca’s in Oostkamp. Speel het spel, breek de code, vind de worteltjes en voeder de alpaca’s. En niet schrikken als er opeens een alpaca achter je rug staat hè.
 • In Torhout is er 31 oktober een Halloweensneukeltocht. Onderweg zijn er standjes waar je iets lekkers te eten of te drinken krijgt. Tip: wie zich het origineelst verkleedt, krijgt een prijs!
Halloweenactiviteiten
Toni Cuenca via Pexels

Oost-Vlaanderen

 • De bossen van Stekene worden op 31 oktober overgenomen door wel 200 spookfiguren. Tijdens een Halloweentocht van zes kilometer jagen ze je de stuipen op het lijf. Onderweg kun je even bekomen met een kom heerlijke pompoensoep of een verse pannenkoek.
 • In Gent kun je op 29 oktober met het hele gezin genieten van de theatervoorstelling ‘Doodkapje en de weerwolf’. Dit langverwachte vervolg op het wereldberoemde sprookje ‘Roodkapje’ zit boordevol muziek en grumor (griezelige humor) over moedige meiden, koele kerels én hun ouders.

Antwerpen

 • Mag het al iets sportiever zijn voor jou? Dan kun je op zaterdag 29 oktober meedoen met de Halloween Survival Run in het fort van Merksem. Verkleed je als pompoen of skelet en overwin de hindernissen en de griezels die je tegemoet komen.
 • Vanaf 28 oktober kun je op je eigen houtje de uitgestippelde Halloweenroute volgen in Turnhout. De wandelroute van 3,3 km zit boordevol doe-opdrachtjes voor de kinderen. Kunnen ze alle letters verzamelen en het woord van de Halloweenbingo raden?
 • Ook in Mechelen kun je een Halloweenwandeling gaan maken. Ga mee op zoek naar de mythische waterduivel van De Nekker tijdens een begeleide griezelwandeling. De wandeling is gebaseerd op het illustratieboek ‘De Nekker’ van Inez Maes, Emma Vercauteren en Ruben Van de Voorde. Na de wandeling houden de auteurs nog een signeersessie.

Vlaams-Brabant

 • In de Leuvense Abdij van Vlierbeek ontdek je op 30 oktober de spannendste volksverhalen. Heksen, duivels, geesten en weerwolven: tijdens een volksverhalenwandeling ontdek je welk wezens vroeger in de heuvels rond Vlierbeek vertoefden.
 • Sidderen, beven en huiveren doe je op 22 oktober in Diest. Tijdens de griezelige Draculatocht laten monsters en vampieren je schrikken.
Halloweenactiviteiten
Kenny Eliason via Unsplash

Limburg

 • In het prachtige domein van Alden Biesen in Bilzen kun je deze herfst zowel overdag als ’s avonds op ontdekking. Tijdens de interactieve speurtocht Bilzen Mysteries ontrafel je stukje bij beetje het complot. Wanneer de avond valt, leidt de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, je langs een mysterieus licht- en klankspektakel.
 • Op 5 en 6 november is er in het Nationaal Park Hoge Kempen de grootse vuurshow MaasMaanvuur. Laat je verrassen door de indrukwekkende vuurinstallaties, uitgevoerd door wereldwijd talent uit Australië, Israël en Japan.
 • Voor de allerkleinsten onder ons is er op woensdag 26 oktober de voorlees- en knutselnamiddag ‘Anna viert Halloween’ in Hasselt. Geniet mee van het heksenverhaal en knutsel daarna je eigen toverstaf!

Wallonië

 • Nog tot en met 6 november viert ook dierenpark Pairi Daiza Halloween. Elke dag zullen een honderdtal artiesten, dansers en goochelaars door het park dwalen om je te doen schrikken. Legendarische wezens mengen zich tussen de 7000 dieren van het park.
 • In Adventure Valley Durbuy speelt zich een magisch klank- en lichtspel af tijdens Mystery Forest. Volgens de legende ligt er een geheime stad verborgen onder een berg, die nog niemand ontdekt heeft … Kom het zelf ontdekken tijdens de herfstvakantie!
 • Ter gelegenheid van Halloween opent de Citadel van Namen voor drie dagen haar deuren. Commissaris Laportière en journaliste Edith Orial nodigen je uit om mee op zoektocht te gaan in de spannende theaterwandeling ‘de kleine moorden van de citadel’.
 • Het is een klassieker, maar daarom niet minder spannend: Halloween in Walibi. Het belooft weer een huiveringwekkende editie te worden, boordevol spookhuizen, angstaanjagende zones en andere spannende Halloweenactiviteiten.

Nog meer Halloweenplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content