Het grote co-ouder (doe) boek

Door De Redactie
Het aantal co-ouders blijft groeien. Om hen te helpen in het blijven samen opvoeden van de kids, ook na de scheiding, is er dit onmisbaar boek. Met interviews, columns, tips, adviezen, uitscheurblaadjes en kaartjes,... Over hoe het moet, en over hoe het net niet moet.

Een groot deel van het co-ouderschap bestaat uit overleg met de ex. Hier zijn alvast vijf tips om het overleg zo vlot mogelijk te laten verlopen.

  • Tip 1: Beperk het overleg met je ex tot overleg over de kinderen. Schakel een knop om en probeer niet te denken aan jullie relatieperikelen, concentreer je op jullie taak als ouders.
  • Tip 2: Wat is het beste voor mijn/onze kinderen? Hou deze vraag altijd in gedachten. Het is de hoofdzaak tijdens het overleg.
  • Tip 3: Gun elkaar wat. Dagen omruilen, eens op vakantie gaan, het moet allemaal kunnen. Als jullie daarin overeen komen en flexibel zijn zal het co-ouderschap veel beter aanvoelen.
  • Tip 4: Sta open voor mekaars input. Je ziet de kinderen niet de hele week, dus kun je ook niet precies weten hoe het elke dag met hen gaat. Probeer te leren van de ervaringen van de ander.
  • Tip 5: Je hoeft het niet overal eens over te zijn. Bewaar je overleg-energie voor de echt belangrijke dingen, en laat voor de rest iedereen doen wat hij/zij wil.

Dit informatieve en praktische boek vol leuke tips, do’s & don’ts en humor is geschreven door journalist en schrijfster Petra Vollinga (zelf ook al 5 jaar co-ouder).
Uitgeverij: Kosmos
prijs: 22,95
ISBN: 978-90-215-4936-1

 van 16 tot 23 mei 2011

Partner Content