Het nut van kleine verzekeringen

Door De Redactie

Tegenwoordig kan je je bijna op alles een verzekering nemen. Maar wat is het nut van deze kleine verzekeringen? Jan van Test-Aankoop kwam in De Eerste Show hierover wat meer uitleg geven.

Test-Aankoop deed alle enkele onderzoeken naar de voor- en nadelen van kleine verzekeringen. We lijsten ze even voor je op.

Smartphone

Je kan je smartphone laten verzekeren tegen schade. Deze verzekeringen kosten helaas veel geld en dekken hiervoor zeer weinig. Test-Aankoop vond in deze verzekeringen ook veel schendingen van de wet.

Je huisdieren

Deze verzekeringen vallen in prijs mee en kunnen dus best interessant zijn. Een operatie van je hond of een ongeval veroorzaakt door je kat, kan je veel geld kosten. Een verzekering kan je hierin dus ged besparen. Maar zo'n verzekering dekt ook niet alles. Sterilisatie bijvoorbeeld, een vaak voorkomende en nodige ingreep, wordt zelden gedekt. Er zijn een verschillen in rassen en leeftijden, hier moet je ook rekening mee houden.

Allerlei spullen

Je kan in principe alles laten verzekeren, van je fiets tot je televisietoestel tot een mooie vaas. In prijs valt dit meestal mee, maar je moet vooral kijken naar je eigen risico. Een verzekering voor je fiets kan best interessant zijn als je een duur model bezit en op een plaats woont waar er wel eens fietsen gestolen worden. Afwegen voor jezelf is hierin dus de boodschap.

Huispersoneel

Van zodra je met iemand een arbeidscontract maakt, zelfs al is dit in het zwart, ben je bij wet verplicht een verzekering te nemen voor je huishoudpersoneel. Heb je dus een kuisvrouw of een tuinman die regelmatig langs komt, neem dan zeker zo'n verzekering! Werk je met dienstencheques, dan is dit niet nodig. De verzekering zit daar al inbegrepen.

Check zeker ook de site van Test-Aankoop voor meer informatie. Zij brengen hun tips en adviezen ook elke week in [LINK_TEXT id=2].

Partner Content