Hilarisch filmpje: happy feet? Deze pinguïn heeft last van fear feet!

Door De Redactie

Springen van een springplank: de meeste mensen krijgen al knikkende knieën bij de gedachte alleen. En ook deze pinguïn hinkt op twee gedachten: spring ik of spring ik niet? Ontdek in het filmpje of het beestje zich aan de grote sprong waagt!

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je neemt jezelf voor ‘deze keer ga ik springen’ tot je aan de rand van de springplank staat en je met knikkende knieën terugkeert. Niet iedereen staat te springen om een duik in het diepe te nemen… En ook bij deze pinguïn is dat niet anders.

Het arme beestje wil maar wat graag de sprong maken om bij zijn vrienden te zijn, maar de angst weerhoudt de pinguïn ervan om een duik te nemen. Hij sprokkelt elke keer alle moed bij elkaar om de sprong te maken, maar al snel én wel heel dicht bij de rand, keert het beestje terug naar zijn steen.

Poging twee! Met een wipje springt hij op de springplank, alsof hij bij zichzelf denkt: “Nu doe ik het!”. Maar van zodra de pinguïn terug op de rand staat, keert hij terug. Tiende keer, goede keer?

Een pinguïn met een waterfobie zou vreemd zijn, misschien heeft hij wel last van een beetje hoogtevrees? Het kan ook zijn dat het beestje een beetje plankenkoorts heeft. Je kunt het hem niet kwalijk nemen als je dé publiekstrekker bent van de hele dierentuin.

Het filmpje is opgenomen in de Blackbrook Zoological Park in het Britse Winkhill, waar de pinguïn de show stal. Volgens zijn verzorgers was de pinguïn bij de geboorte kleiner dan zijn broertjes en zusjes, en hij worstelt ook met zijn vetlaag, waardoor hij sneller koud krijgt.

Waagt het beestje zich toch aan de sprong? Ontdek het in het filmpje!

Partner Content