Ho ho ho: ontdek de mooiste kerstmarkten wereldwijd

Door Celine Werner

Dampende glühwein, kerstballen bij de vleet en een onbeschrijfelijke warme sfeer die je enkel tijdens het eindejaar kunt opsnuiven. Voor alle kerst-enthousiastelingen die de Belgische kerstmarkten als hun broekzak kennen, hebben wij een paar leuke buitenlandse alternatieven.

Wenen

De traditie van kerstmarkten is in het mooie Wenen ontstaan. Waarom je voor een portie jingle bells in deze stad moet zijn? Weense kerstmarkten zijn grootser opgezet en het aanbod is gigantisch. De oude Wiener Christkindlmarkt steekt er hier met kop en schouders bovenuit. Vanwaar die gekke naam? In Oostenrijk krijgen ze namelijk geen bezoek van de Kerstman, maar van het Christkind.

Boedapest

Lijkt Boedapest eerder een bestemming voor tijdens de warme dagen? Dan heb je het verkeerd voor. Het Vörösmarty plein dat zich in de Hongaarse hoofdstad bevindt, werd sinds 10 november tot een magisch kerstsprookje omgetoverd. Fijne meerwaarde: de vele kraampjes verkopen een bijzondere selectie aan Hongaarse producten, van houtsnijwerk tot lokale streekgerechten. Heerlijk.

New York

Kerstmarkten zijn gelukkig – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet alleen in Europa terug te vinden. Ook in bijvoorbeeld New York kom je volop aan je trekken. Voor Amerikanen is Kerstmis – naast Thanksgiving – een belangrijk feest en daardoor zijn ze erg fanatiek met hun versieringen. Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen, want hoe meer Christmas spirit, hoe beter. Twee aanraders: de kerstmarkten in Bryant Park en op Union Square.

Bangkok

Kerst vieren terwijl de zweetdruppels van je hoofd vallen. Het klinkt gek. Maar ook de Thai zullen ervoor zorgen dat je in de juiste sferen komt. Sansiri Winter Market Fest is hierbij een van onze favorieten. Dit evenement aan de San Samran Bridge zal het kind in jou weten te bekoren met: plezierige miniconcerten; een rijk aanbod aan culinaire hoogstandjes; leuke handgemaakte spullen en super ambiance.

Foto: BK Magazine Online

Toch liever in eigen land?

Ook Libelle heeft zijn eerste sprint richting de kerstperiode ingezet. Van 15 tot 19 november is de Nekkerhal in Mechelen omgetoverd tot hét kerstwalhalla van Vlaanderen. Van huis- en tuinspullen tot mode en beauty: dankzij de Libelle Winterfair stap je met een volle rugzak aan creatieve ideeën en hebbedingen de feestdagen tegemoet.

Las je deze artikels al?

Partner Content