Wie is er aan de beurt voor een cadeautje?

Door De Redactie

Wie krijgt zijn cadeautje en wanneer? Wil je van het cadeaumoment iets speciaals maken? Met deze originele alternatieven wordt een cadeautje krijgen nóg fijner dan het al is.

  • Potato shock 

Potato shock is het spel met de frietjes. Als je van toeval en spanning houdt, is dit de ideale manier om de pakjes te verloten. Om de beurt trekt iemand een frietje uit het pak. Wanneer jij de friet neemt die vasthangt, springen alle frietjes in het rond en krijg jij je cadeau. Kleine bijwerking: je krijgt er honger van….

  • Trivial pursuit 

Zitten er slimmeriken bij je rond de kerstboom ? Met Trivial Pursuit kun je uitpakken met je parate kennis. Je gooit met de dobbelsteen en beantwoordt de vraag van de kleur waarop je staat. Antwoord je juist, dan val je in de prijzen en win je jouw eigen cadeaumoment! Wegens kans op uitlopen, kun je dit best doen nà het kerstmenu!

  • Het jokerspel 

Als je van een kaartspel houdt, is dit jouw ding! Iemand verstopt de joker tussen de kaarten en om de beurt trekt iemand een kaart. Als je de joker in je hand hebt, mag jouw reactie dit niet verraden. Heeft niemand gemerkt dat jij de joker hebt? Prima, dan win jij jouw cadeautje!  (ook leuk voor kleine kinderen)

  •  Pictionary 

Niets is zo grappig als originele tekeningen. Je hangt een groot vel papier aan de muur waar iedere gast om de beurt een figuur op tekent. Als jij de eerste bent die kan raden wat het is, krijg jij je pakje. Bovendien heb je als gastvrouw of gastheer een leuke herinnering aan kerstmis dit jaar.

  • Raad het lied 

Je hebt voor dit swingpaleis alleen een kazoo en een klein beetje muziekkennis nodig. Dit kan dus bij niemand fout gaan en je maakt het zo moeilijk als je zelf wilt. Iedereen speelt op de kazoo het deuntje van zijn lievelingslied. Wie als eerste de naam van het lied en de band kan raden, wint en krijgt zijn cadeautje.

Als jij het geluk hebt meerdere cadeautjes te krijgen, kun je extra lang meedoen met deze gezellige spelletjes! Prettige kerst en veel cadeauplezier!

Gastredacteur: Stef Poortmans

Partner Content