Hoe maak je een vriend?

Door De Redactie
Heb jij er ooit al bij stilgestaan hoe angstaanjagend het moet zijn voor je kinderen om op kamp te gaan waar ze niemand kennen? Of in een nieuwe school te starten? Want hoe maak je in godsnaam vrienden? Zou hier een handleiding voor bestaan?

In het boek "Hoe maak ik een vriend?" gaat Felix voor het eerst op kamp, een kamp waar hij niemand kent bovendien. Zijn mama zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een vriend? Felix gaat meteen aan de slag door lijstjes te maken met eigenschappen die een goede vriend moet hebben. Lijstjes met lichaamsdelen die nodig zijn bij een vriend. Verder schrijft hij een recept voor een vriendschapsdrank,… Maar bestaat het ultieme recept om een vriend te maken wel?

Dit boek gaat op een hele leuke, plezante manier om met een vraag die alle kinderen zich wel eens stellen: hoe maak je in godsnaam een nieuwe vriend? De lijstjes die Felix opmaakt tonen perfect aan hoe erg kinderen hiermee bezig zijn en hoe ze ermee omgaan. Ook de illustraties zorgen voor een originele blik op het onderwerp!

Hoe maak ik een vriend? door Evelien De Vlieger met illustraties van Wendy Panders
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020991819
Adviesprijs15,95 euro

Partner Content