Hoe overleef je een trip naar de winkel mét kids erbij?

Door De Redactie
Iedere ouder kent het fenomeen wel: shoppen met kleine kinderen is niet altijd even leuk. Peuters die zich in alle woede op de grond gooien omdat ze iets niet krijgen, kleuters die stampvoetend en schreeuwend in een winkelgang achterblijven... Maar het kan ook anders met deze tips!

Organiseer jezelf

Vertrek niet naar de winkel zonder een lijstje op te maken van alle zaken die je nodig hebt. Meer zelfs…ga je naar een winkel die je echt goed kent, stel dan een lijstje waarbij je de nodige producten onderverdeeld per winkelgang. Zo kan je de boodschappen op veel minder tijd afwerken en is de kans een stuk kleiner dat de kids gaan zeuren.

Plan je winkelbezoek

Er zijn eigenlijk drie grote redenen waarom je kinderen gaan zeuren of wenen tijdens het winkelen. Ofwel hebben ze honger, ofwel raken ze verveeld omdat het allemaal te lang duurt ofwel zijn ze gewoon moe. Hou dus rekening met de regelmaat van je kind en ga niet shoppen op het moment dat je baby anders net gaat slapen of je peuter normaal gezien een tienuurtje eet.

Laat je kinderen helpen

Wanneer je een flinke kleuter in huis hebt, kan je hem of haar gerust laten helpen bij het winkelen. Dat kan eigenlijk op twee manieren. Je kan je kleuter vragen om de producten te doorstrepen die jij net in het winkelkarretje hebt gelegd, of je kleuter kan zelf bepaalde zaken uit de winkelrekken halen en in het karretje plaatsen. Let er wel op dat hier geen breekbare producten in het spel zijn!

Neem een tussendoortje mee

Zelfs al je net gegeten hebt, neem je best altijd een kleine snack mee voor moeilijke momenten. Maak vooral niet de fout om ter plekke iets lekkers te kopen, want dan gaat je kind die bij iedere winkelbeurt willen doen.

Maak het hen gemakkelijk

Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk de winkel in om aan de boodschappen te doen, maar zorg er wel eerst voor dat je kindje makkelijk zit in het winkelkarretje. Gevoelige kinderen kunnen er namelijk problemen mee hebben dat ze in zo’n stoeltje moeten gaan zitten omdat het niet echt comfortabel zit. Stop daarom je trui of jas achter hun rug zodat ze iets zachter zitten.

Speel een spelletje

Daag je peuter of kleuter uit door spelletjes te spelen tijdens het shoppen. Vraag hem of haar om producten met een bepaalde kleur of vorm op te zoeken in de winkel. Of laat ze een liedje zingen tijdens het shoppen!

Partner Content