Huishouden zonder zorgen met onze huishoudgids

Door Rani Merckx

Kalksporen in het bad, een wijnvlek op het tapijt, kattenhaar in de sofa? Voor deze en tientallen andere schoonmaak- en onderhoudsprobleempjes vind je de simpelste oplossingen in ons nieuwe bookzine. Hop, naar een zorgeloos huishouden met onze 1001 tips & tricks voor huis, tuin en keuken.

Hoe vries je groenten het beste in en welke kruiden houden vervelende insecten op afstand?Libelle’s handige huishoudgids‘ is met zijn 1001 tips & tricks een bron van inspiratie waarmee je meteen aan de slag kunt. We geven je alvast enkele tips voor een blinkende badkamer!

Alles voor je badkamer

Vaseline op je kranen

Geen spoor van roest op het kraanwerk als je ze geregeld insmeert met een beetje vaseline. Boen ze daarna glimmend met een zachte doek.
Of poets de kranen eens met gewone bloem. Gewoon insmeren, ze glimmen ongelooflijk!

Weg met kalkaanslag

Kalk in het bad? Verwarm een kommetje azijn en doe er een eetlepel grof zeezout bij. Wrijf dat mengsel met een zachte doek over de kalkvlekken. Herhaal enkele keren en spoel overvloedig. Heb je een badkuip van email, poets dan zachtjes, zodat je het delicate laagje er niet afschrobt.

Witter dan wit

Het email van je badkamer krijgt zijn hagelwitte tint terug als je het boent met een zachte doek gedrenkt in een mengsel van terpentijn en fijn zout. Laat een paar minuten inwerken en poets dan glanzend met een zachte doek.

Opgelost

Zijn de fijne gaatjes in de douchekop verstopt door het kalkhoudende water? Leg de douchekop in een kommetje water met veel azijn, en het probleem lost letterlijk op.

Spiegeltje, spiegeltje

Voor heel schone spiegels: poets ze met een klein beetje brandspiritus. Droog ze daarna met een prop krantenpapier.

 

Ontdek nog meer tips in het nieuwe bookzine Libelle’s handige huishoudgids voor huis, tuin en keuken. Nu te koop in de winkel of bij magstore voor € 8,95.

Partner Content