Ik ben vanalles en nog wat

Door De Redactie
"Ik ben van alles en nog wat. Ik heb iets van jou, iets van een dier, iets van een vogel, iets van een engel. Van alles en nog wat." Met deze woorden probeert Skellig uit te leggen wie of wat hij is. De film, een verfilming van het gelijknamige bekroonde jeugdboek van David Almond, draait sinds 18 mei in de bioscoop.

Michael krijgt volop de gelegenheid om de tuin én het bijhorende tuinhuisje van z’n nieuwe woonst te ontdekken, wanneer z’n mama en papa zich vooral moeten bekommeren om de gezondheid van hun pasgeboren dochtertje. Op het eerste zicht lijkt er alleen maar troep en rommel in het tuinhuisje te liggen, maar Michael botst er ook op een vreemde ontdekking.

Een groezelig, vreemd en uitgemergeld wezen dat Skellig heet, houdt zich verborgen in het tuinhuis en ondanks het feit dat Skellig niet meteen sympathiek uit de hoek komt, ontfermt Michael zich toch over hem. Samen met het buurmeisje Mina probeert Michael te ontdekken wie of wat de gebochelde vreemdeling is. Wanneer Michael’s vader het tuinhuisje op een nacht in brand steekt, moeten de drie op zoek naar een nieuwe schuilplaats. En het is dan dat Michael en Mina zwaar gehavende vleugels ontdekken op Skellig’s rug.

Skellig onthult het geheim van zijn magische krachten. Hét teken voor Michael dat zijn doodzieke zusje misschien toch nog te redden valt!

Tim Roth (bekend uit onder meer Lie to Me) speelt op overtuigende wijze het wezen Skellig. Geleidelijk aan laat hij de kijker ook meer en meer sympathie ontwikkelen voor zijn personage en dat komt de film alleen maar ten goede. Ook de twee jonge hoofdrolspelers weten hun mannetje te staan en dat levert een meeslepende jeugdfilm op.

Skellig
Te zien in Roxy (Koersel) en Cinema Lumière (Brugge)

Partner Content