Inbrekers zoeken slachtoffers via sociale media

Door De Redactie
Facebook wil weten wat er in je omgaat. Twitter vraagt wat je aan het doen bent en geolocatiediensten laten aan je relaties in sociale netwerken zien waar je bent. Het geeft inbrekers het ideale inzicht in wat je aan het doen bent en waar. Voor hen dé perfecte voorbereiding om nadien hun slag te slaan.

Geolocatiediensten werken volledig automatisch en tonen je relaties precies waar jij op dat moment bent. Door middel van GPS dat veelal is ingebouwd in nieuwere types mobiele telefoons wordt de exacte locatie doorgegeven.

BullGuard, specialist op het gebied van gebruiksvriendelijke PC- en mobiele beveiligingsoplossingen, geeft zes tips om veilig om te gaan met geolocatie-diensten en zo inbrekers buiten te houden. Volgens hen is het de moeite waard om het uitschakeen van geolocatie te overwegen in volgende zes situaties:

  • als je thuis bent: het zou niet openbaar gemaakt moeten worden of je thuis bent of niet. Inbrekers of stalkers kunnen misbruiken maken van deze informatie
  • wanneer je op bezoek gaat bij mensen thuis of weg bent naar een zakelijke afspraak
  • als je naar de bank gaat: als criminelen de locatie van je bank kennen hebben ze een extra tool in handen
  • als je op vakantie bent: helaas zijn er veel gevallen van inbraak bekend bij mensen die op internet hebben aangekondigd dat ze op reis zijn. Met geolocatie wordt dit gevaar alleen maar groter
  • wanneer je bij de dokter op bezoek bent, behalve als je met bekenden wilt delen waaorm je daar was
  • op het werk: wil je dat je baas en collega’s weten wanneer je er bent en weer vertrekt? Neen toch…laat het dan ook niet aan inbrekers weten!

Partner Content