Internationale dag van de vrede

Door De Redactie

Als organisatie met een vredesmissie wil AFS Interculturele Programma's vrijdag 21 september niet zomaar voorbij laten gaan. Op deze internationale dag van de vrede roept deze vzw op om jongeren de kans te geven om de wereld en zichzelf te ontdekken!

AFS Interculturele Programma's gaat een nieuwe uitdaging aan: onbegrip en onverdraagzaamheid bij de jeugd bestrijden. Via interculturele uitwisselingen hoopt AFS dat ze elkaars cultuur leren kennen, begrijpen en respecteren.

In de 60 jaar dat AFS deze missie uitdraagt, zijn fysieke afstanden tussen continenten makkelijker te overbruggen. De leefwereld van miljoenen mensen komt rechtstreeks in onze huiskamer via internet, televisie, kranten,… Of we maken er kennis mee tijdens exotische vakanties. Maar kleinere afstanden betekenen niet altijd lagere drempels tussen de mensen. Onbegrip en vooroordelen zorgen dagelijks voor kleine botsingen tussen culturen.

Op www.exchanges4peace.org verzamelt AFS online handtekeningen voor de vrede. Ook jij kan hieraan meewerken: laat hen weten waarom jij je handtekening wil achterlaten op deze siet en nodig vrienden en kenissen uit om hetzelfde te doen.

Ondertussen hebben reeds meer dan 82.000 mensen het goede voorbeeld gegeven en nemen er 198 AFS partnerlanden deel aan deze petitie. Neem dus een kijkje op www.exchanges4peace.org en geef vrede een kans! 

Partner Content