Interview Geena Lisa

Door De Redactie

Als er gezongen, gedanst en gefeest wordt, is Geena Lisa graag van de partij. En daarom voelt ze zich in Vlaanderen als een vis in het water!

Lees het volledige interview met Geena Lisa in Libelle 32 (9 augustus 2012)

Vlamingen zijn dierenvrienden: één gezin op vijf heeft een hond. Een gemiddelde dat Geena Lisa (39) in haar eentje flink naar boven haalt. Maar liefst zeven vrolijke viervoeters springen me tegemoet als ze de deur openmaakt. Een roedel die ze deze zomer regelmatig aan de goede zorg van haar vriend overlaat, want met haar band "Geena & The Lisa's" en de presentatie van "Vlaanderen Muziekland" heeft ze haar handen vol.

Welk lied van eigen bodem kan jou het meest bekoren?

"Och er zijn er zoveel! "Amsterdam" van Kris De Bruyne vind ik prachtig. En "Porselein" van Yasmine doet me nog elke keer wat. Ook op "Suds & Soda" van dEUS kan ik niet blijven stilstaan."

Mis je "Fata Morgana" soms nog?

"Absoluut. Het programma was pure feelgood-televisie. Het ging over mensen die er waren voor elkaar. Buren die mekaar écht leerden kennen. Ze woonden al jaren naast elkaar, ze wisten wel wie de ander was. Maar elkaar écht kennen? Nee. Precies daar maakten wij het verschil."

Ben jij een strenge mama?

"Ik ben strenger geworden met de jaren. Ik heb ontdekt dat de tolerante mama zijn, niet zo goed werkt. Vroeger dacht ik: als we over alles kunnen praten, komen we er wel uit. Maar nu weet ik dat ze niet te veel ruimte voor discussie mogen krijgen. Duidelijke grenzen stellen, is belangrijk."

Voed je hen op zoals je zelf bent opgevoed?

(Schudt het hoofd) "Strenger. Bij mij was dat niet nodig, ik was een braveke."

 

 

Partner Content