Jaarhoroscoop 2012

Door De Redactie
Spannend, een heel nieuw jaar staat voor de deur. Wordt het beter? Wij keken voor jou in de sterren en verklappen welke verrassingen er aankomen!

Ram – Niet te veel hooi op je vork

Geluk: sterk thuisfront

Je geluk vind je het komende jaar in de eerste plaats in je gezinsleven, zeker als de zomermaanden voorbij zijn. Thuis vind je steun en liefde, en de band met je partner en je kinderen is sterker dan ooit. Als Ram sta je altijd open voor veranderingen en je kunt je uitstekend aanpassen als de omstandigheden veranderen, maar die vaste basis heb je daarbij broodnodig. Probeer wel wat tactvoller te zijn als er kleine problemen opduiken in je relatie. Vrijgezellen kunnen ergens in het midden van het jaar rekenen op een toevallige ontmoeting die veel vreugde kan brengen.

Gezondheid: beweeg!

Over je gezondheid zul je in het komende jaar weinig te klagen hebben, maar zorg voor voldoende lichaamsbeweging en eet verstandig. Maak tijd om te relaxen, want al zijn Rammen energiek, ze nemen vaak te veel hooi op hun vork en dat gaat ten koste van hun gezondheid. Vooral in juni en juli moet je proberen je energie weer op peil te krijgen.

Geld/werk: beterschap op komst

Als je werkt, zullen er dankzij je creativiteit veranderingen ten goede komen in je job, maar dat gebeurt pas vanaf april. Succes verzekerd als je kunt samenwerken met mensen die net zo gedreven en enthousiast zijn als jij. Wat de financiën betreft weet je nu duidelijker waar je aan toe bent en dus kun je je geld op de juiste manier uitgeven. Vanaf september kom je er beter voor te staan dan in het begin van het jaar.

Stier – Jaar van ups en downs

Geluk: nieuwe liefde?

Het gaat niet altijd even makkelijk: in 2012 staan je de nodige ups en downs te wachten, en vooral in de eerste maanden van 2012 zul je het hoofd koel moeten houden. Dan kan er sprake zijn van meningsverschillen of ruzie. Zorg dat je het koren van het kaf scheidt en laat je persoonlijke relaties niet beïnvloeden door mensen de het niet goed met je voorhebben. Je bent passioneel in je overtuigingen en intens trouw, en die eigenschappen zullen je dit jaar goed van pas komen om de banden met bestaande vrienden aan te halen en nieuwe vrienden te maken. Tegen het einde van het jaar kan er zelfs sprake zijn van een nieuwe relatie.

Gezondheid: beetje oppassen

Vanaf september zou je moeten oppassen voor mogelijke gezondheidsproblemen, en rond oktober is er kans dat je betrokken raakt bij een klein ongeluk. Over het algemeen ben je gezond, maar pas op voor maagproblemen en aandoeningen van de luchtwegen. Luister naar de signalen die je lichaam geeft.

Geld/werk: Geen rare sprongen

Ook op het gebied van werk en geld staan je ups en downs te wachten. Het eerste kwartaal is niet zo gunstig voor promotie, opslag, of nieuwe avonturen. Ga dus niet impulsief te werk, maar werk door op de ingeslagen weg. Vanaf juli worden de vooruitzichten gunstiger, en dan hoef je ook niet meer zo heel voorzichtig met geld om te springen. Wat niet wil zeggen dat je roekeloos mag worden.

Tweelingen – grijp je kansen

Geluk: gladde plooien

Tweelingen zijn erg betrouwbaar en ze brengen het beste in anderen naar boven, dus hebben ze weinig moeite om hun relaties goed te houden. Toch moet je in het komende jaar je achterdochtige en licht jaloerse kantje in de gaten houden; dat kan veel bederven. Vanaf juni, juli zul je je talenten in de strijd moeten gooien om ruzies bij te leggen en voor vredestichter te spelen. Over het algemeen wordt 2012 een jaar vol opwinding en succes, waarbij je niet mag vergeten voldoende tijd voor vrienden en familie te maken. Die blijven van belang voor je persoonlijke geluk!

Gezondheid: razend druk

Over het algemeen is je gezondheid goed in 2012, maar let op voor aandoeningen van het spijsverteringsstelsel en voor stress. Dat geldt vooral tussen januari en maart van het jaar, en ook tijdens de herfst, want in die periode krijg je het razend druk en verwaarloos je jezelf een beetje.

Geld/werk: grijp elke kans

In januari en februari is er nogal wat onzekerheid op werkgebied en dat beïnvloedt ook je financiën. Probeer zo creatief mogelijk met de situatie om te gaan. Je maakt je vaak zorgen om de toekomst, maar tussen maart en eind juni krijg je de kans om bepaalde plannen uit te voeren en dat betekent dat je er op financieel gebied beter voor komt te staan. Met wat geduld komt het wat geld betreft allemaal in orde. Grijp ook elke kans die je krijgt om bij te leren, dat komt je carrière ten goede!

Kreeft – harmonie op alle vlakken

Geluk: een soulmate

Je houdt van verandering, en je weet je aan elke situatie moeiteloos aan te passen. Bovendien ben je er goed in om jezelf te beschermen tegen eventuele tegenslagen, en dat kan je het komende jaar wel gebruiken. In april, mei of juni kunnen er namelijk wat problemen in de familie ontstaan, en dan zul je je mannetje moeten staan. Niet voor heel lang, want in de herfst wordt de harmonie weer volledig hersteld. Voor vrijgezellen-Kreeften is er een kans dat ze rond juli een echte soulmate ontmoeten, en zelfs een huwelijk behoort tot de mogelijkheden in de niet te verre toekomst.

Gezondheid: alles gaat zijn gang

Op gezondheidsgebied staat je niet veel bijzonders te wachten in 2012, hooguit kun je tussen eind juli en midden oktober last krijgen van de spijsvertering of maagproblemen. Niets om je zorgen over te maken, let alleen op wat je eet.

Geld/werk: je wordt beloond!

Op financieel vlak brengt 2012 grote verbetering: eindelijk krijg je de beloning waar je zo hard voor gevochten hebt. Afgezien daarvan krijg je een onverwachte meevaller in de eerste helft van het jaar, en doet er zich een kans voor om te laten zien wat je waard bent op je werk. Wacht zeker tot het midden van het jaar voor je een grote investering doet. Pas bovendien in september en oktober op dat je niet te veel geld uitgeeft aan frivoliteiten. Maar al met al sta je er beter voor dan een tijd het geval is geweest!

Leeuw – doe het rustig aan

Geluk: toegevingen doen

In het komende jaar is er sprake van wat problemen in je huwelijk of een andere relatie die belangrijk voor je is. Er is duidelijk sprake van gebrek aan begrip tussen jou en de ander, en als je geen oplossing zoekt, wordt het alleen maar ingewikkelder naarmate het jaar verstrijkt. Gelukkig weten de meeste Leeuwen hoe ze moeilijke situaties het beste kunnen aanpakken en als dat lukt, is het tegen oktober alsof er niets aan de hand is geweest. Misschien zul je daarvoor toegevingen moeten doen die je niet gemakkelijk vallen, maar het is het waard. Gelukkig brengt het jaar globaal gezien meer positieve dan negatieve situaties.

Gezondheid: kleine kwaaltjes

Je kunt last krijgen van kleine kwaaltjes, die niet ernstig zijn, maar wel vervelend. Vooral je spijsvertering en je bloedsomloop verdienen extra aandacht, en je kunt je wat moe en lusteloos voelen. Probeer het rustiger aan te doen; zorg beter voor jezelf.

Geld/werk: harmonie

Je springt over het algemeen verstandig met geld om en dat zal in 2012 niet anders zijn. Als je met anderen samenwerkt, verloopt alles harmonieus, en als je je eigen zaak hebt, zijn vooral de eerste zes maanden van het jaar erg lucratief. Je krijgt een paar goede kansen, maar wees voorzichtig: niet iedereen is zo eerlijk als jij. Financieel sta je er over het algemeen goed voor, en dat evolueert alleen maar gunstiger naarmate de maanden verstrijken.

Maagd – eindelijk beloond voor je werk

Geluk: alles uitpraten

De liefde bloeit in 2012, maar pas op dat je niet bezitterig wordt. Wees niet te achterdochtig; wederzijds respect en goede communicatie zijn het belangrijkste in een relatie. Laat de sfeer in huis ook niet bederven door problemen op het werk of met de financiën. Praat ruzies meteen uit. Januari, februari en maart zijn kalme maanden, al hebben vrijgezellen niet te klagen over aandacht van het andere geslacht. Maar pas tegen het eind van het jaar zullen ze een echte soulmate ontmoeten.

Gezondheid: yoga kan

Je gezondheid is zeker tot mei of juni uitstekend. Vanaf juli kan er sprake zijn van stress of krijg je wat last van de bloedsomloop. Probeer zoveel mogelijk rust te nemen en zoek bewust naar een methode om minder gespannen te zijn: yoga bijvoorbeeld, of relaxatie-oefeningen. Een cursus mindfulness volgen is ook geen slecht idee in jouw situatie.

Geld/werk: veel veranderingen

Er hangen nogal wat veranderingen in de lucht op werkgebied, en dat brengt de nodige stress met zich mee. Toch lever je een prestatie die erg gewaardeerd wordt en je krijgt daar ook erkenning voor. Je vraagt altijd het beste van jezelf en van anderen, en dat werpt zijn vruchten af. Alleen zul je even op je beloning moeten wachten: de financiële vooruitgang komt pas in de tweede helft van het jaar. Blijf voorzichtig met grote uitgaven.

Weegschaal – het wordt jouw jaar!

Geluk: meer dan ooit

Voor Weegschalen wordt het een bijzonder goed jaar, op alle fronten. Het begint al meteen met goed nieuws in januari of februari, en hoewel het in je relatie niet allemaal van een leien dakje loopt, ben je wijs genoeg om geschillen bij te leggen. Vooral in de laatste helft van het jaar wordt de band met geliefden en kinderen weer sterker dan ooit. Vrijgezellen hebben tussen mei en augustus en tussen oktober en december de meeste kans om een partner te vinden. Aandacht krijg je genoeg de komende maanden.

Gezondheid: geniet met mate

Je voelt je uitstekend, maar vanaf oktober kan een kwaaltje je parten gaan spelen. Geen reden tot paniek: het gaat vanzelf weer over. Geniet van de goede dingen van het leven, maar doe het met mate; maar dat is geen probleem voor de eeuwig wikkende en wegende Weegschaal. Maar het zijn vooral de simpele genoegens die het belangrijkst zijn voor je mentale evenwicht.

Geld/werk: meevaller!

Je bent een harde werker en dat wordt gewaardeerd. Toch staat je een kleine teleurstelling te wachten, maar dat geeft je kans om verandering te brengen in een situatie die begon te vervelen. En afgezien van die kleine strubbeling wordt 2012 op financieel gebied een uitstekend jaar voor je: het begint al in januari of februari met een onverwachte meevaller, en het eindigt in het laatste kwartaal met een financieel voordeel. Maar vergeet niet wat opzij te leggen voor moeilijkere tijden.

Schorpioen – genieten met volle teugen

Geluk: romantiek

Het komende jaar brengt nogal wat veranderingen ten goede, en je zult al je legendarische energie nodig hebben om van alles te genieten met volle teugen. Om te beginnen is je thuisleven al optimaal: de relatie met geliefden, kinderen en naaste familie wordt hechter. Op het gebied van vrienden is er ook van alles aan de gang, maar doe je best om je jaloezie te bedwingen. Besef dat dat alleen maar negatieve gevolgen heeft voor de relatie. Let tegen het einde van het jaar op dat gebrek aan communicatie niet tot wrevel tussen jou en je partner leidt. Voor vrijgezellen is er alle kans op romantiek.

Gezondheid: oude kwaaltjes

Schorpioenen hebben nogal eens last van kleine kwaaltjes en vooral de spijsvertering kan hen parten spelen, maar dit jaar kom je er goed van af. Alleen in oktober kunnen de oude problemen de kop weer opsteken. Gebruik de maanden die eraan voorafgaan dus om zo gezond mogelijk te leven.

Geld/werk: goede investering

Je zit boordevol plannen voor een betere toekomst. Je krijgt dan ook de kans een investering te doen die later zijn vruchten kan afwerpen. Misschien behaal je niet het enorme financiële succes waarop je gehoopt had, maar er zijn wel doorlopend kleine verbeteringen die maken dat je het tegen het einde van het jaar op financieel gebied uitstekend maakt. Gebruik je betere positie wel om een schuld af te betalen die al te lang open staat. Succes moet je delen!

Boogschutter – Spannende en verrassende momenten

Geluk: zin voor avontuur

Jouw levenslust werkt aanstekelijk en in het komende jaar kun je rekenen op een aantal opwindende, passionele en verrassende ontwikkelingen. Jong en oud voelt zich aangetrokken tot je positieve instelling en je zin voor avontuur. Toch staan je in de eerste zes maanden ook wat teleurstellingen te wachten: succes en verdrietige momenten wisselen elkaar af en dat laat je niet onberoerd. Er is zelfs sprake van het verlies van een goede vriend, al hoeft dat niet noodzakelijk door overlijden te zijn. Toch blijf je het leven van de beste kant zien. Dat komt je ook van pas als er rond februari wat problemen zijn met een partner. Vraag advies bij iemand die ouder en wijzer is.

Gezondheid: eindelijk wilskracht

In de eerste maanden van 2012 zul je moeten oppassen voor stress en maagpijn, je kunt ook last krijgen met je huid. Boogschutters die al lang van plan zijn wat aan hun conditie te doen, zullen daar in het komende jaar eindelijk de wilskracht voor vinden. Vergeet niet ook je voeding aan te passen.

Geld/werk: buitenkans!

De eerste drie maanden zijn zowel op werkgebied als wat de financiën betreft voorspoedig. Tijdens het tweede kwartaal kun je een beetje op je lauweren rusten, maar rond juli doet zich een buitenkans voor waar je niet aan voorbij kunt gaan. Er zijn wat spannende momenten, maar over het algemeen maak je het financieel gezien helemaal zo slecht nog niet.

Steenbok – Wauw, jij bent populair

Geluk: nieuwe horizons

De sterren zijn je gunstig gezind in 2012: thuis is het een en al liefde en tevredenheid en je sociale leven bloeit. Je maakt snel vrienden en ook familieleden en collega’s zoeken je gezelschap. In je meest belangrijke relatie kan halverwege het jaar wat wrevel ontstaan, die met geld te maken kan hebben. Wees geduldig en bedenk dat communicatie de beste manier is om de harmonie te herstellen. Je krijgt het verder behoorlijk druk en er is kans dat je op reis gaat of nieuwe horizons verkent, maar aan het einde van 2012 zul je met tevredenheid terugkijken op de voorbije maanden.

Gezondheid: pas op jezelf

Het grootste deel van 2012 zit je goed in je vel, maar vanaf oktober kunnen er wat problemen ontstaan met je maag of longen. Jij past wel goed op jezelf en zult zeker op tijd naar de dokter gaan – en dat werpt zijn vruchten af.

Geld/werk: jaloerse collega?

Je werkt hard en vraagt veel van jezelf, en dat betekent dat je een aantal projecten die je in 2011 begonnen was, ook zult afmaken. Bepaalde problemen worden nu vanzelf opgelost en je financiële positie wordt stabieler. Je komt de komende maanden niet voor onverwachte grote onkosten te staan, en dus is het een goed moment om geld opzij te leggen voor later. Op je werk kan een jaloerse collega het je moeilijk maken, maar dit is niet het moment om daar iets van te zeggen. Wacht gewoon af tot het tij keert.

Waterman – Een droom die uitkomt

Geluk: positieve energie

Vrienden en familie spelen in 2012 een belangrijke rol; van hen kun je steun verwachten door dik en dun. Niet iedereen is je goed gezind, maar met de hulp van de achterban weet je alle problemen te overwinnen. Zowel bestaande relaties als nieuwe vriendschappen die je vanaf juli vormt, zullen in de toekomst sterker worden. Tussen januari en maart voel je je omgeven door positieve energie, en in de maanden die daarop volgen, groeit je zelfvertrouwen met de dag. In september kom je in een rustigere fase en vanaf dan kun je tevreden terugkijken op wat je bereikt hebt.

Gezondheid: stop met piekeren

Op vlak van gezondheid heb je weinig te klagen in 2012, al heb je in de laatste drie maanden wat last van de gebruikelijke winterkwaaltjes, zoals verkoudheden. Zelfs een griepje behoort dan tot de mogelijkheden. Neem voldoende ontspanning, je piekert soms te veel.

Geld/werk: promotie!

Tegen de tweede helft van het jaar kun je te maken krijgen met onverwachte kosten, dus probeer de eerste maanden wat opzij te leggen of te investeren. Verder krijg je de kans om een droom waar te maken, en vooral Watermannen die na 20 januari geboren zijn, hebben veel reden tot optimisme. Er is zelfs kans op promotie, met de mogelijkheid dat je meer zult reizen. Al met al heb je op financieel gebied weinig te klagen, en zijn er geen grote problemen in het vooruitzicht.

Vissen – nieuwe, interessante mensen

Geluk: laagje glans

In 2012 krijgen bestaande relaties nieuwe glans en heb je bovendien de kans om nieuwe, interessante mensen te leren kennen. Vrijgezellen-Vissen kunnen vanaf mei uitkijken naar een romantische ontmoeting die wel eens tot meer zou kunnen leiden. In oktober en november kan er sprake zijn van onenigheid met iemand van het andere geslacht, en dat werpt een schaduw op je geluk. Blijf diplomatisch. Verder zullen anderen het komende jaar jouw raad en steun hard nodig hebben. Help waar je kan, maar laat je niet te zeer in beslag nemen.

Gezondheid: blijf in de buurt

Er staat je een jaar te wachten met ups en downs, die je zenuwen op de proef zouden kunnen stellen. Wees voorzichtig, want dat is je zwakke plek. In de wintermaanden moet je oppassen voor klachten aan je rug en je gewrichten. Maar het zijn vooral de gezondheidsproblemen van iemand in je naaste omgeving die je zorgen baren. Blijf dus meer dan ooit in contact met vrienden en familieleden.

Geld/werk: passende beloning

Op je werk krijg je meer verantwoordelijkheid, maar ook meer erkenning, én de bijpassende financiële beloning. Reizen in verband met je werk zit er ook in. Op geldgebied heb je dan ook weinig te klagen in 2012. Maak van de gelegenheid gebruik om oude schulden te vereffenen, en blijf kansen grijpen om je financiën op lange termijn veilig te stellen. Je kunt nu de grondslagen leggen voor een betrekkelijk onbezorgde toekomst.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."