Jazzliefhebbers in de watten gelegd

Door De Redactie
Het Blue Note Records Festival in Gent veranderde zijn naam en vindt dit jaar plaats van 10 tot 20 juli onder de naam Gent Jazz Festival.
Naast een focus op pure jazz zal er tijdens het festival ook aandacht besteed worden aan fusion. Jazzliefhebbers worden in de vertrouwde concerttent op de Bijloke site dus opnieuw in de watten gelegd.

Het festival benadrukt dat het inhoudelijk en vormelijk verder bouwt op de traditie van de vorige jaren. Onder het motto “voor iedereen bestaat er een geliefde jazzstroming” wordt de jazz, zoals gegroeid uit de traditie én uit de hippere cross-over, terug over twee lange weekends gespreid. Het festival heeft overigens altijd de ambitie gehad om van beide stromingen een actueel beeld te geven en tegelijk het beste van de hedendaagse jazz en gelijkgestemde muziek te programmeren. De mainstream en avant-garde jazz komt aan bod van 10 tot en met 13 juli onder de noemer “All that Jazz.” voor een zittend publiek. Het luik “All that Jazz?” van 17 tot en met 20 juli bewijst dat jazz een levend genre is, waarbij invloeden uitgewisseld worden met allerhande andere muziekstijlen. Voor dit tweede luik zijn geen zitplaatsen voorzien!

Op de affiche staan onder meer Herbie Hancock, Pat Metheny Trio, Saxophone Summit en het Wayne Shorter Quartet. Tijdens het tweede deel van het Gent Jazz Festival zijn onder andere Erykah Badu, Omara Portuondo, Orquesta Buena Vistal Social Club®, Marcus Miller en CocoRosie van de partij. Ook Diana Krall en The Nevill Brothers bevestigen reeds hun komst.

Meer info
Gent Jazz Festival (10 t/m 20 juli) op Bijlokesite, Godshuizenlaan, 9000 Gent
www.gentjazz.com
Tickets: VVK 27 euro / kassa 32 euro. Tickets 12 juli (Diana Krall) VVK 37 euro / Kassa 42 euro.
Voorverkoop en reservaties:
www.gentjazz.com, www.teleticketservice.com, www.fnac.be
 

Partner Content