Je kids en social media

Door De Redactie

Social media zijn voor kinderen een integraal onderdeel van hun dagelijks leven geworden. Ze tweeten en posten erop los. Maar misschien heb jij als ouder wel heel veel vragen over hun online leven?

Om je kinderen te begeleiden moet je zelf vrolijk kunnen posten en twitteren – of in ieder geval weten wat de social kids van nu er allemaal mee kunnen.

Auteur Marlies Slegers probeert je met het boek "Soci@l kids" een houvast te bezorgen. Ze laat zien hoe de virtuele speelplaats van je kind eruitziet, maar ook wat je kan doen als je kind online gepest wordt of te veel gamet.

Ze maakt iedereen heel snel wegwijs in de wereld van Hyves, Facebook, MSN en Twitter. Zo weet je als ouder meteen welke begrippen er allemaal bij horen, waar je op moet letten en hoe je jouw kind daarbij kan begeleiden. Ook vragen omtrent privacy en social gaming komen aan bod in het boek.

Ben je zelf niet meteen mee met al die sociale media van tegenwoordig, maar slaan jouw kids je rond de oren met termen zoals "tweets", "posts", "chatten" en "farmville"? Dan zal je heel wat hebben aan dit praktische en verhelderend boek.

Soci@l Kids door Marlies Slegers
ISBN 9789055948772
Uitgeverij Lannoo
Prijs 16,95 euro

 

Partner Content