Jeroen Meus is peter van het Rondoufonds

Door De Redactie

Een nieuw tv-programma, een nieuw kookboek... En tussendoor laat Jeroen Meus ook
zijn goed hart zien: als peter van het Rondoufonds van Libelle Vrouw Siona Ven.

“Een kind dat geboren wordt, is een mirakel”, vertelt Jeroen Meus. “Hoe twee cellen samenkomen en zich ontwikkelen, prachtig. Mijn zoon zegt intussen papa en mama, en kaka en auto, en hij begint te stappen. Dat zit perfect in elkaar. Een wonder. Maar soms gaat het mis. Dan word je geboren met de ziekte van Duchenne, zoals Elias Rondou. Daar kan ik met mijn verstand niet bij, omdat het zo onrechtvaardig is.

“Siona is Libelle Vrouw van het Jaar geworden. Terecht. Een onderneemster met een drukke zaak, een echtgenote, een goede vriendin én de mama van Elias en Hannah. Dat ik peter wilde worden van het Rondoufonds, betekent niet dat ik het normaal vind dat er naar mij geluisterd wordt, gewoon omdat ik bekend ben. Maar het is zo. Alles moet in onze maatschappij een smoel hebben. Als iets belangrijks als de Rondou Foundation aandacht krijgt omdat ik, ’een onnozel kokske’, erover praat, dan wil ik dat doen."

“Ik heb geen religie of politieke kleur nodig om te weten hoe ik me moet gedragen. Mijn regel is: wees empathisch. Probeer je in te beelden hoe het is voor de ander. Voor Siona en Fille, bijvoorbeeld, die hard werken in de beste beenhouwerij van België en iedereen met de glimlach bedienen, maar wel elke avond hun zoon de trap op moeten dragen.”

Fragmenten uit het BV-intervieuw uit Libelle 36

Wil je net zoals Jeroen Meus het Rondoufonds van Libelle vrouw Siona Ven steunen? Sms dan LICHT naar 4321, € 1 voor het goede doel.

Partner Content