Active mature couple riding bikes during summer vacation. Happy couple cycling and smiling. Cheerful multiethnic couple loving and looking away. Mature woman in love looking her boyfriend. ; Shutterstock ID 649377022

Joepie: van een goed huwelijk word je slank

Het is bewezen: van een goed huwelijk zou je slanker worden. Zijn jij en je partner net verdikt sinds jullie samen zijn? De moed zeker niet verliezen! En wel omwille van deze redenen.

Onderzoekers aan Harvard hebben ontdekt dat een goed huwelijk je slanker zou maken. Natuurlijk is dit niet zo simpel als het lijkt, maar het is wel effectief bewezen dat een goed huwelijk een positief effect kan hebben op je levensstijl.

Grenzeloos verliefd, grenzeloos genieten

Koppels die net samen zijn of nog niet lang getrouwd zijn, zijn in die fase gevoelig aan bijkomen. Je kent het scenario wel: je bent helemaal verliefd, jullie genieten naar hartelust van samen eten en drinken en zijn in een bepaalde comfortzone waarin je geen zin hebt om te sporten. De kans is groot dat je enkele kilootjes zal bijkomen.

Samen sporten

Niet getreurd: aan deze fase zou op lange termijn een einde komen! Wanneer één van beide partners graag gezonder wil leven, is de andere partner sneller geneigd om hierin te volgen. Ze motiveren en helpen elkaar om gezonder te eten, of kunnen samen een sport zoeken voor in het weekend. Mensen op middelbare leeftijd hebben opnieuw vaker een slank figuur, en zeker wanneer ze gelukkig getrouwd zijn.

(Psst: natuurlijk kunnen ook single ladies dit effect bereiken :-))

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

Partner Content