7x waarom het fantastisch is als een vrouw haar vriend ten huwelijk vraagt

Door Celine Werner

Als je als vrouw al eeuwen wacht op het moment dat jouw lieve schat eindelijk door de knieën gaat, is het misschien geen slecht idee om zelf het initiatief te nemen. Want wie beweert dat enkel mannen die ene grote vraag moeten stellen? 

Vrouwen ‘klagen’ weleens dat ze nog de steeds niet ten huwelijk gevraagd werden. Maar wat wij ons dan afvragen is: why wait? Het is tenslotte 2018 én dus hoogtijd om het taboe te doorbreken, en zelf de koe bij de horens te vatten. Niet overtuigd? Wij hebben anders wel zeven goede redenen om jou te overtuigen:

Met tradities breken

De huishoudelijke taakverdeling zit snor, en je vindt het vast ook belangrijk dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben. En toch gaan vrouwen op het gebied van trouwen erg traditioneel denken. Een beetje tegenstrijdig, vind je niet?

Verwachtingen loslaten

Je schept al van kleins af aan grote verwachtingen rond jouw toekomstige huwelijk, van het aanzoek tot de jurk. Loslaten is de boodschap! Het is niet omdat het niet helemaal zoals gepland gaat, dat het daarom minder mooi en romantisch is.

Wachten= tijdverlies

Sommige mannen zijn vaak minder romantisch ingesteld en totaal niet bezig met dat langverwachte droomaanzoek of -huwelijk. Wat niet wil zeggen dat ze niet gelukkig zullen zijn als de liefde verzegeld wordt.

Origineel verhaal

Als een vrouw een man ten huwelijk vraagt, is dat des te specialer. Leuk toch, zo’n verhaal dat je nog jaren aan vrienden, familie en toekomstige kleinkinderen kunt vertellen?

Extra leuke toets op jouw dag

Op die ene flauwe grap na tijdens de speeches, misschien.

Niemand hoeft het ooit te weten

Ben je toch wat beschaamd over hoe het aanzoek verlopen is? Spreek dan af dat dit onder jullie blijft. Jullie kunnen elkaar tenslotte vertrouwen.

Je hebt eigenlijk geen reden nodig

Je houdt van hem, en dat is de enige reden die je nodig hebt. Dus als je geduld op is en je de liefde wilt vereeuwigen, go for it! 

Ben jij al getrouwd of hangt de vraag nog in de lucht? Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt!

Bron: famme.nl

Nog meer wedding bells:

Partner Content