Kinderbijslagfonds lanceert app voor studenten

Door De Redactie

De jeugd van tegenwoordig blijkt een ijverig volkje: België telt maar liefst 400.000 jongeren die tegelijkertijd studeren en werken. Studenten (én hun ouders) komen echter vaak voor onprettige verrassingen te staan wanneer wettelijk opgelegde limieten onbewust overschreden worden.

Xerius speelt hier op in met de lancering van de ‘JobCalc’, een gratis applicatie die voorkomt dat men de kinderbijslag en het recht op een aantal voordelen zou verliezen.

Vorig jaar werd in een boodschap van algemeen nut meegedeeld dat studenten vanaf 2012 in totaal 50 dagen mogen werken aan een verminderd RSZ-tarief. Zo klaar als een klontje, zou je denken maar je moet rekening houden met maar liefst drie verschillende domeinen: kinderbijslag, RSZ en belastingen.

Op basis van tewerkstellingsgegevens en het aanmaken van een profiel (leeftijd, type onderwijs,… ) kan elke jobstudent berekenen hoeveel dagen hij nog mag werken of hoeveel hij nog mag verdienen. ‘JobCalc’ kijkt naar de verschillende limieten met betrekking tot kinderbijslag, fiscus en de RSZ-bijdragen. In de app worden deze drie domeinen weergegeven via horizontale barometers. Wanneer een student één van de grenzen bijna overschrijdt, komt de barometer in het rood te staan om de jongere te waarschuwen.

De ‘JobCalc’ kan vanaf nu gratis gedownload worden. De app is beschikbaar voor iPhone, Android en tablet. De mobiele applicatie werd in opdracht van Xerius ontwikkeld door de Antwerpse firma Appstrakt. Bij wijzigingen in de wetgeving, indexaanpassingen en input van gebruikers, zal de applicatie zo snel mogelijk bijgestuurd worden.
 

Partner Content