Kinderboek in de kijker: ‘Poeski & Moeski zoeken een thuis’

Door De Redactie

Nathalie Maes (31)  is een vrouw met het hart op de juiste plaats. Met haar eerste prentenboek ‘Poeski & Moeski zoeken een thuis’ wil ze katten aan een warm nestje helpen.

Nathalie:  “Ik ben altijd al een grote dierenvriend geweest, en zeker katten hebben een bijzonder plekje in mijn hart. Nu heb ik er ééntje rondlopen thuis, Lovely, daarvoor had ik er nog andere: Poeski, Moeski en Dipsy. Zij zijn alle drie kort na elkaar overleden, heel triest. Maar nu leven ze voort in mijn eerste prentenboek ‘Poeski & Moeski zoeken een thuis’.

Waarom ik een boek over hen heb geschreven? Vooral omdat ik iets voor katten wilde doen. Er zijn nog zoveel katten die in het asiel zitten en die een fijn nestje zoeken, daar wil ik mensen van bewust maken. Misschien krijgen ze zo zelf wel zin een kat te adopteren.

“Jonge lezertjes leren op een speelse manier iets bij over dieren. En misschien halen zij én hun ouders dan ook een adoptiekatje in huis”

Ik ben niet alleen de bedenker en de schrijfster van dit boek, ik heb het ook zelf uitgegeven. Dat is een bewuste keuze, ja. Zo weet ik zeker dat de donaties bij het goede doel terechtkomen. Het geld van dit collector’s item gaat naar enkele heel mooie projecten, ‘Kat zoekt thuis’ en ‘Kattenopvang Waasland’ in België en ‘Stichting Dierenhulp’ en ‘Stichting De Kattenhulpdienst’ in Nederland.

Ook dát is uniek aan ‘Poeski & Moeski’: het is een samenwerking tussen twee landen en verenigt dierenvrienden over de grenzen. Fijn toch, zo’n symbool van internationale dierenliefde? Ik merk dat het boek zowel kinderen als volwassenen aanspreekt, volgens mij ook omdat het zo herkenbaar is. Jonge lezertjes leren op een speelse manier iets bij over dieren en natuurlijk hoop ik dat zij én hun ouders ook een katje in huis halen.

De reacties zijn hartverwarmend, en daar ben ik heel dankbaar voor. Leuk nieuws: net omdat ik zoveel steun krijg en omdat ik nog zoveel mooie herinneringen heb aan mijn poezen, ben ik al bezig aan een vervolg. Zo gaan de avonturen van Poeski, Moeski en Dipsy verder en kunnen we samen nog meer betekenen voor het dierenwelzijn.”

Wil jij het boek ‘Poeski & Moeski zoeken een thuis’ in huis halen?

Je koopt het bij je boekhandel, bij een van de goede doelen of bij Nathalie zelf via een mailtje naar nathalie.maes@edpnet.be. Op de Facebookpagina van PoeskiMoeski vind je alle info!

Lees ook:

Partner Content