Kinderboekenmix

Door De Redactie

5 keer inspiratie voor leuke doemomenten met de kids van 2, 4, 6, 8 en 10. Succes gegarandeerd!

2+

Spelen = leren
In dit superleuke spelletjes/groeiboek vind je een uitgebreid gamma van raad-, aanwijs-, behendigheids-, tel-, bewegings- en observatiespelletjes voor kleintjes vanaf 2 jaar. Kinderen krijgen op een speelse manier steeds meer vaardigheden onder de knie en kunnen een steeds moeilijker niveau aan (1 appeltje = makkelijk, 3 appeltjes = uitdaging).

Drie appeltjes hoog, door Madeleine Deny en Etsuko Watanabe (ill.). Uitg. Davidsfonds/Infodok, ISBN 978 90 798 0600 3, € 16,50.

4+

Een bol, een vierkant, een koe!
Een papegaai leren tekenen in 5 stappen? Of een kleine piraat in amper 3 stappen? Kinderspel, dankzij ’Het grote kindertekenboek’! Met behulp van eenvoudige basisvormen zoals cirkels, rechthoeken en ovalen leren kinderen (en hun ouders) op een relatief makkelijke manier hun favoriete dier of bloem tekenen.

Het grote kindertekenboek, door Alex Bernfels. Uitg. Cantecleer, ISBN 978 90 213 3832 3, € 16,95.

6+

 Voor groene vingertjes
Als u nog een reden zoekt om samen met de kinderen een moestuin te beginnen: Michelle Obama heeft er nu zelfs een stukje van het gazon rond het Witte Huis voor omgeploegd. Hoe je dat in eigen tuin precies aanpakt, en hoe jullie de eigen oogst zelf kunnen omtoveren in lekkere hapjes, lees je in dit handige kook- en kweekboek vol duidelijke foto’s.

Kinderkookboek. Zelf kweken, zelf koken, door Deborah Lock. Uitg. Kluitman, ISBN 978 90 2069 141 2, € 12,50.

8+

Aanstormend schrijftalent
Help, moet er weer een boekbespreking, gedicht of opstel over de lente/zomer bij elkaar gepend worden? Voor moeilijke starters geeft ’Hoe word ik schrijver of dichter’ alvast een paar handige voorzetjes. En voor Pulitzer Price-winnaars in de dop valt er ook nog wel wat te lezen. Want wie schrijft, die blijft… zich amuseren. (ap)

Hoe word ik schrijver of dichter?, door Lonneke van Asseldonk. Uitg. Ploegsma, € 9,95, ISBN 978 90 216 6576 4.

10+

Sherlock in spe
Met een beetje inspiratie uit dit boek en het bijgeleverde stempelkussen en vergrootglas word je een echte speurneus. Aan de hand van vier misdrijven wordt uit de doeken gedaan hoe detectives het mysterie oplossen. Je leert niet alleen vervalste bankbiljetten herkennen, maar maakt ook een gipsafdruk van je eigen schoen. Een leuk lees-, en doeboek voor alle jonge speurneuzen in opleiding. (np)

Crime Scene Detective, door Carey Scott. Uitg. The House of Books, ISBN 978 90 443 1975 0, € 13,50.

Partner Content