Getty Images

Klussen of knutselen? Dit gereedschap moet je in huis hebben

Door Sara Dekens

Van een kadertje ophangen tot het betere kluswerk, er is veel dat je in huis kunt doen. Voorwaarde is dat je het juiste materiaal in huis hebt. Wil je investeren in gereedschap om te klussen of knutselen? Dan kom je met deze must haves al een heel eind.

Knutselen en klussen met gereedschap

1. Set schroevendraaiers

De belangrijkste om in huis te hebben zijn de sleufschroevendraaier – ook bekend als de platte schroevendraaier – en deze met een kruiskop. Het handigst is natuurlijk om een setje aan te schaffen met verschillende koppen in verschillende maten. Een schroevendraaier heb je best vaak nodig en niet enkel om te klussen of een kastje in elkaar te steken. Wil je batterijen vervangen? Dan heb je meestal een fijn schroevendraaiertje nodig om het vakje te openen. Een must-have in je doos met gereedschap!

2. Hamer

Standaard onderdeel van elke speelgoed bouwset en ook in het echte leven onmisbaar. Wil je zelf iets in elkaar timmeren of sla je aan het klussen? Dan is een goede hamer onmisbaar. Bekijk goed welke je nodig hebt. Er bestaan namelijk verschillende soorten. De gewone hamer met ijzeren kop en houten steel is de bankhamer. Zit er achteraan een V-groef om bijvoorbeeld spijkers te verwijderen? Dan heb je een klauwhamer. Een rubberen hamer kan ook handig zijn als je voorzichtig te werk moet gaan. Ook handig om de haringen van de tent in de grond te slaan trouwens.

3. Verschillende tangen

Naast een setje schroevendraaiers haal je best ook verschillende tangen in huis. Je kunt er nagels mee uit de muur trekken, maar bijvoorbeeld ook draden strippen of doorknippen.

4. Kleine handzaag

Bij het klussen heb je vast ook een handzaag nodig om planken of latjes op maat te maken. Met een kleine handzaag kom je in de meeste gevallen al een heel eind.

5. Meter

Een goede meter mag ook niet ontbreken in je assortiment gereedschap, want meten is weten, zeker als het op klussen aankomt. En of het nu een vouwmeter of een rolmeter is, zorg er in ieder geval voor dat hij lang genoeg is. Zo kun je niet enkel de juiste hoogte bepalen om dat kadertje op te hangen, maar ook zien of de planken voor je nieuwste DIY-project lang genoeg zijn. Ook een waterpas is handig!

6. Breekmesje

Een scherp breekmes of Stanleymes, daar kun je ook niet zonder. Je hebt het niet enkel vaak nodig als je aan het knutselen slaat, maar het is ook erg handig om verpakkingen te openen. Let wel op dat je de inhoud van de doos niet per ongeluk beschadigt.

7. Lijm en tape

Plakken en kleven gebeurt ook meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Een standaard houtlijm, praktische secondelijm en goede ducttape komen regelmatig van pas.

Enkele leuke DIY-projectjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content