Krijg meer zelfvertrouwen

Door De Redactie

Vrouwen zijn van natura wat onzekerder dan mannen. En dat is erg jammer. Gelukkig kan je op een eenvoudige manier aan je zelfvertrouwen werken. In dit artikel geven wij je vijf nuttige tips die je zullen helpen bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. 

 • De eerste indruk die iemand van je heeft is erg belangrijk. Let dan ook op je houding en lichaamstaal. Zet je rug recht, doe je schouders naar beneden en laat je handen losjes langs je lichaam hangen. Een glimlach maakt het plaatje helemaal af. Door je houding zullen mensen denken dat jij heel veel zelfvertrouwen hebt.
   
 • Verminder het contact met negatieve mensen. In elke vriendengroep zit er wel zo iemand; een man of vrouw die op alles zaagt en die alleen maar negatieve dingen kan zeggen. Probeer wat minder met zo’n mensen om te gaan. Hoe meer jij bij vrolijke en zelfzekere mensen vertoeft, hoe meer je het zelf ook wordt.
   
 • Maak eens een praatje met de verkoopster achter de kassa of de persoon die naast je in de trein zit. Zulke kleine gesprekken halen je zelfvertrouwen naar omhoog en zorgen ervoor dat je je beter in je vel voelt. 
   
 • Leer iets nieuws. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een taalcursus, kookcursus, cursus EHBO, … Elke les zal je nieuwe dingen leren en je zal er ook steeds beter in worden. Door jezelf week na week te zien groeien, stijgt je zelfvertrouwen. Je zal je niet alleen goed voelen tijdens de cursus, maar ook thuis of op het werk zal je je beter voelen.
   
 • Vrouwen zijn kampioen in zichzelf vergelijken met anderen. De vrouwen waarmee we onszelf vergelijken zijn altijd mooier, beter, slimmer, leuker, …. Kortom we moeten steeds het onderspit delven tegen hen. Stop daar vanaf nu mee. Elke vrouw heeft haar eigen talenten en kwaliteiten. Jij kan dingen die andere vrouwen niet kunnen en daar moet je trots op zijn. 

Partner Content