© Getty Images

Knutselen met lege wijnflessen: 10 creatieve ideeën

Heb je heel wat lege wijnflessen over na de feestdagen, en zie je de wandeling richting de glasbak niet zitten? Ontdek dan hier wat je allemaal met deze glazen flessen kunt doen:

10x aan de slag met lege wijnflessen

1. Vrolijke vaasjes

Lege wijnflessen kunnen nog perfect dienst doen als vaas. Was ze af, verwijder het etiket en spuit ze in een kleurtje naar keuze! Instructies vind je hier.

2. Ingewikkeld

Wikkel wat jute touw rond je flessen, stop er lichtjes op batterijen in en klaar is je decoratie.

3. Pikzwart

Ultramodern en chic toch, deze matzwarte kandelaars? Het enige wat je nodig hebt zijn lege wijnflessen, zwarte matte verf en dinerkaarsen.

4. Mooi met macramé

Met macramé kun je heel wat moois maken, zoals een plantenhanger bijvoorbeeld. Maar je geeft er ook je wijnflessen een coole make-over mee.

5. Schone schelpjes

Een dagje naar het strand geweest en schelpjes geraapt? Gebruik ze om je lege wijnflessen mee te decoreren.

6. Opnieuw gevuld

Neem enkele takjes of waterplanten, stop ze in de goed schoongemaakte fles en vul opnieuw met water. Zet er een mooie dinerkaars in en klaar is je kandelaar!

7. Aan de muur

Zaag een plankje op maat (en schilder het eventueel in een kleur naar keuze, schroef er een ronde klem op en zet de wijnfles vast in de klem. Bevestig aan de muur en werk af met een mooie tak of bloem.

8. Voor de vogels

Lege wijnflessen kunnen perfect dienst doen als vogelvoederhuisje. Instructies (in het Engels) vind je hier.

9. Boodschap op een fles

Beschilder een lege fles met krijtverf, laat goed drogen en schrijf er vervolgens een boodschap naar keuze op met krijtstift. Origineel als decoratie of een speciale aankondiging.

10.Voor de feestdagen

Decoratie nodig voor de feestdagen? Schilder een lege wijnfles in een thema! Denk bijvoorbeeld aan Kerstmis, Halloween of Pasen.

Meer knutselplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content