© Getty Images

Creatief met klei: 15 makkelijke ideeën om zelf te maken

Luchtdrogende klei is fantastisch knutselmateriaal. Je kunt er duizend-en-één dingen mee maken én je hoeft je kunstwerkjes alleen maar een nachtje te laten drogen in plaats van af te bakken in een oven. Zin om zelf aan de slag te gaan? Hier vind je alvast wat inspiratie:

Creatief aan de slag met klei

1. Magneten

Foam of silk klei is een zachte, lichtgewicht klei en is verkrijgbaar is verschillende kleurtjes. Het is ideaal om bijvoorbeeld deze vrolijke magneetjes mee te maken. Instructies vind je hier.

2. Kandelaar

Op zoek naar een kandelaar voor je eettafel? Deze mooie, minimalistische exemplaren maak je gemakkelijk zelf! Instructies vind je hier.

3. Muurhanger

Kale muur? Fleur ‘m op met een kleurrijke, zelfgemaakte hanger! Instructies (in het Engels) vind je hier.

4. Bloempotjes

Luchtdrogende klei is niet waterproof, maar door de klei rond een plastic (binnen)pot te boetseren kun je je plant toch water geven én blijft je bloempot langs de buitenkant droog. Instructies (in het Engels) vind je hier.

5. Juwelenschaaltje

Je mooiste juwelen verdienen natuurlijk een mooie opbergplaats. Leg je oorringen, kettinkjes of ringen in deze zelfgemaakte juwelenschaaltjes!

6. Hangers

Met luchtdrogende klei kun je hangers maken voor iedere gelegenheid. Bijvoorbeeld deze decoratieve hanger met afdruk van een vlinder, maar ook cadeaulabels, figuren voor in de kerstboom enzovoort. Instructies vind je hier.

7. Servetringen

Op zoek naar een originele manier om je servetten op tafel te presenteren? Met een zelfgemaakte servetring maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Instructies (in het Engels) vind je hier.

8. Potten en vazen

Een vaasje nodig voor je boeket droogbloemen? Of een potje nodig om je houten lepels in te zetten? Met luchtdrogende klei maak je ’t gemakkelijk zelf! Instructies vind je hier.

9. Sleutelhanger

Fleur je sleutelbos op met een zelfgemaakte sleutelhanger. Ook leuk om cadeau te geven! Instructies vind je hier.

10. Ketting

Originele juwelen maak je gemakkelijk zelf met klei. Zoals deze fleurige ketting bijvoorbeeld. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Instructies (in het Engels) vind je hier.

11. Theelichthouder

Geen fan van grote kaarsen en kandelaars? Deze minimalistische theelichthouders brengen minstens evenveel sfeer in huis. Instructies (in het Engels) vind je hier.

12. Bureau organizers

Berg paperclips, punaises, magneten en alle andere minuscule bureaumaterialen op in deze handige, zelfgemaakte bakjes. Instructies (in het Engels) vind je hier.

13. Eierhouder

Bewaar je je eieren buiten de koelkast? Zet ze dan in deze handige eierhouder zodat ze niet van het aanrecht rollen. Instructies (in het Engels) vind je hier.

14. Oorbellen

Leuk als cadeautje, voor jezelf of voor iemand anders! Instructies (in het Engels) vind je hier.

15. Plantenlabels

Vorm met de klei een stekertje of label, stempel de naam erop, laat een nachtje drogen en je plantenlabel is klaar!

Meer leuke projectjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content