Idyllic agricultural landscape in autumn

Leuke adressen op het platteland

Door De Redactie
Ontdek onze selectie van leuke adressen!

Reizen tussen de Vlaamse velden. Het blijft een echte aanrader!

Enkele door ons geproefde verblijfsmogelijkheden

Klein Burkelhof – Maldegem

De ouderlijke boerderij wordt bestierd door twee zussen en hun man: het ene koppel houdt zich bezig met het melkvee, het andere verzorgt de gasten. Dat doen ze elk op hun manier voortreffelijk. De boerderij is een echte, actieve boerderij waar kinderen kunnen helpen met de koeien en kalfjes, waar een trektocht met de pony’s dagelijkse kost is en de speeltuin vraagt om het onderste uit de kan te halen. In de leefvertrekken daarentegen heerst rust terwijl de geur van versgebakken cake (met fruit uit de tuin!) je tegemoet waait. Vanuit de achtertuin lonken de velden en wegeltjes met fiets-, wandel- en ruiternetwerken.

Wij onthouden: Actieve boerderijvakantie voor de kids, aangenaam ontspannen voor ma en pa.

http://www.kleinburkelhof.be/

 

Klein Noordhof – Nieuwpoort-Ramskapelle

Klein Noordhof rijst op aan het einde van een zanderig weggetje. Geen auto in de buurt, het enige geluid is het gemekker van de geitjes. Zeggen dat Klein Noordhof geschikt is voor grotere groepen is een understatement: daags na ons bezoek verwacht onze flamboyante gastvrouw een groep van 42 personen. Dat wil zeggen: een meterslange eettafel, een semi-industriële keuken en genoeg kamers om een uitgebreide familiereünie vlekkeloos te laten verlopen. Wij waren bijzonder gecharmeerd door de ouder-kind kamers, een formule waarbij een gezin twee aparte kamers krijgt met een eigen badkamer, waardoor het ook voor de ouders een beetje meer vakantie wordt. Bijzonder kindvriendelijk is ook de grote overdekte speelzolder, groot genoeg om een hele klas kinderen minstens een dagje zoet te houden. Zit het weer toch mee, dan is de zee maar vijf kilometer verder.

Wij onthouden: Uitermate geschikt voor grote groepen en kinderen, goed te combineren met het strand.

http://www.kleinnoordhof.be/

 

Predikherenhof – Poperinge

Predikherenhof ligt al meer dan 100 jaar temidden van het Hopland. Rustig temidden van velden en bossen, fietsnetwerken en wandelroutes. Lekker ook, want Predikherenhof maakt roomijs van koemelk, en tien jaar kookles volgen heft de Vlaamse keuken van gastvrouw Aniek op een ander niveau.. De kamers zijn smaakvol modern ingericht, ruim (zeker de kamers met mezzanine) en netjes.

Wij onthouden: Een klassiek hof dat mee is gegaan met de tijd, geschikt voor wie in de eerste plaats rust zoekt.

http://www.predikherenhof.be/

 

Hof ter Lucht – Wortegem-Petegem

 

Een omgebouwde boerderij die niet meer te herkennen valt, dat is Hof Ter Lucht. Waar vroeger de kippen op zolder zaten, bevindt zich nu de luxe-suite (compleet met bubbelbad , boxspring, TV en internetaansluiting) en drie andere kamers. Het huis is modern en strak ingericht, maar de gastheer en gastvrouw zijn warm en goedlachs. Hij zorgt voor culinaire hoogstandjes met artisanale producten van eigen kweek, zij zorgt ervoor dat de omkadering even smaakvol is als het eten.

Wij onthouden: Het perfecte adresje voor koppels die willen genieten van elkaars gezelschap, lekker eten en het “god in Frankrijk”-gevoel.

http://www.hofterlucht.be/

 

Kriancy – Londerzeel

Kriancy2 ruime gastenkamers die zijn uitgewerkt rond het thema wellness, dat is wat je in Kriancy mag verwachten. Gastvrouw Nancy voelt zich duidelijk geïnspireerd door water als thema voor de inrichting. Je zou voor minder, met een waterbed, bubbelbad, inloopdouche en droge en natte sauna. Powerplate en zonnehemel vormen een heerlijke afwisseling en zorgen ervoor dat je als een ander mens terug thuiskomt.

Wij onthouden: Als enkele uren sauna voor jou nooit genoeg is, dan is dit echt een ideaal vakantieadresje.

http://www.kriancy.be/

 

 

Boskapelhoeve – Buggenhout

BoskapelDe helft van een gigantische vierkantshoeve wordt nu uitgebaat door de zoon des huizes, die er negen royale gastenkamers in uitbaat. De Boskapelhoeve voelt door de grote ruimtes en verzorgde inrichting binnenin aan als een landelijk klassehotel, terwijl buiten het boerderijgevoel het weer overneemt. The best of both worlds op het snijpunt tussen Antwerpen, Brussel en Gent.

Wij onthouden: Bij de meest verzorgde en dus ook duurdere kamers die we bezochten, voor wie op zoek is naar comfort.

http://www.boskapelhoeve.be/

 

Andere adresjes

Deze en nog meer dan 300 andere adresjes over het hele Vlaamse platteland vind je op http://www.plattelandstoerisme.be/

Partner Content