Het leven zoals het is op cruise met Libelle – deel 5

Door De Redactie

Deze week zit onze redactrice Sofie mee aan boord van de Radio 2-cruise, samen met een aantal Libelle-lezeressen. Speciaal voor ons brengt ze elke dag verslag uit van wat daar zoal te beleven valt, op én naast het water. 

Dag 5: aye aye, captain!

Dit is ‘m dan: de kapitein van ons schip. De man aan het roer, degene die de zeekaarten schudt, de woelige golven doorklieft en ijsbergen ontwijkt indien nodig…

Ik noem hem Sean Connery, maar zijn echte naam is Francesco Serra. Hij heeft tevens een witte baard, absoluut noodzakelijk om er als een ware kapitein uit te zien. Verder is de man een kalme, goede chauffeur op zee: hij vaart defensief, bumpert niet bij andere schepen en houdt zich aan de snelheid. Ook achteruit inparkeren doet hij perféct. 

In het begin van deze reis was ik ervan overtuigd dat ik wel een interviewtje geregeld kreeg met De Kapitein. Ik zag me al staan op de brug, zelf even aan het stuurwiel draaiend. Maar helaas. Op een vissersschuit kan dat, op een gigantisch cruiseschip is zo’n ontmoeting blijkbaar een onbegonnen zaak. Maar toen diende zich een geweldig moment aan! In het boordkrantje van de dag (inderdaad, elke dag steekt er een nieuw boordkrantje in de brievenbus van je kajuit) las ik dat de kapitein die avond een halfuurtje vrij nam om op de foto te gaan met de passagiers. Dit plechtige moment greep ik natuurlijk bij de lurven! Na het diner repte ik mij naar dek 2, waar ik netjes aanschoof in de rij, zoals een kind bij Sinterklaas. En hupsakee, voor ik het wist, werd er geflitst en moest ik baan ruimen voor de volgende. Net zoals bij de Sint moest ik braaf zijn, en niet te veel praatjes maken. Daar zorgden de twee bodyguards voor.

Het is maar dat u het weet: de kapitein van een cruiseschip is niet zomaar een mens, het is de god van de zee. Poseidon met een witte, perfect getrimde baard.

Tekst en foto’s: Sofie Goossens

Benieuwd wat Sofie nog meer zal ontdekken aan boord? Morgen lees je meer over haar avonturen!

Nog meer Libelle cruise verhalen:

Partner Content