Logeren in het Meetjesland

Door De Redactie

Het Meetjesland is de regio van knotwilgen langs verlaten kreken. Grote stukken bos om in te wandelen en te fietsen. Een verborgen geheim tussen Gent, Brugge en Breskens. Landelijkheid met karakter. Zoek je een charmant Meetjeslands verblijf met glutenvrije gerechten? Hou je van logeren op een kindvriendelijke boerderij? Neen, laat me raden, je bent een fietser en dol op zomerzoektochten? Het Meetjesland heeft het allemaal.

In het vlakke Meetjesland ligt een heus fietsnetwerk met knooppunten, net zoals in de rest van Vlaanderen. Maar dit netwerk springt eruit dankzij het landschap, het vlakke karakter van de regio én de weggetjes waar nauwelijks autoverkeer te bespeuren is. Bovendien kan iedere fietsliefhebber op de fietsnetwerkkaart zelf tochten uitstippelen!

Glutenvrij op reis

Toerisme Meetjesland ontdekte dat in Vlaanderen de aandacht voor "glutenvrij eten" bijzonder beperkt is. Op hun vraag bundelden meer dan tien B&B's en hotels in de streek de krachten en stapten naar restauranthouders in de buurt om over het thema na te denken. Toeristen worden nu op hun wenken bediend met verse en streekeigen producten die glutenvrij zijn!

Ideale plek om te slapen is Cleythil Hotel, ondergebracht in een bescherm monument. Hier, in de Papinglo Hoeve, deed de Sint-Baafsabdij van Gent ooit aan bosbouw in de uitgestrekte bosgebieden op de kleiheuvels tussen Brugge en Gent. Het hotel zorgt voor de rest: wellness, lekker eten in restaurant Papinglo, interessante promoties, een vriendelijk onthaal en het antwoord op jouw glutenvrije wensen.

Op streekzoektocht door Krekenland

Het hoogtepunt van je bezoekje aan het Meetjesland is zonder twijfel het krekengebied. Deze zomer ontvangt het Meetjeslandse krekengebied de Streekzoektocht van de Landelijke Gilden. Duizenden zoektochtliefhebbers zullen afzakken naar de regio om er deze gratis streekzoektocht op te lossen. Speciaal voor kinderen werd ook een aparte kinderzoektocht uitgewerkt.

Wil je er ook een gezellig nachtje Meetjesland bij? Dan kan je slapen in één van de B&B's of in het historische Godshuis, een prachtig monument omgebouwd tot Hampshire Classic Hotel. Dit hotel fungeert trouwens als startplaats voor de zoektocht.

Wandelen in de geulen van Assenede

Ook Assenede heeft indrukwekkende kreken. Deze grote waterplassen liggen nog meer verscholen in het uitgestrekte polderlandschap en vormen de unieke basis voor een verkwikkende wandeling.

Hier kan je logeren in het historische Tolkantoor, op de Belgisch-Nederlandse grens. Terwijl 's morgens voorbij je raam de oceaanreuzen het kanaal richting Gent of richting Westerschelde varen, word je langzaam wakker in een prachtige B&B met een Japanse tuin.

Op stap door het land van Nevele

Door de dorpjes Vinderhoute en Merendree loopt de Oude Kale Valleiroute met twee wandellussen. Fietsers kunnen dan weer rondom Nevele en Hansbeke genieten van de Nevellandroute.

Slapen kan in B&B Casa Sofia, een gerestaureerde dorpshoeve met blauwwitte luikjes in Hansbeke. De luikjes verwijzen naar het kasteelverleden in het dorp en geven Hansbeke die toets die het zo speciaal maakt. Bovendien kan je er ontspannen in de wellness of genieten van een mooie verzorging in het schoonheidssalon.

Weekendje boeken of toeristisch info nodig?
Surf naar www.toerismemeetjesland.be of contacteer ons infokantoor
Toerisme Meetjesland, Stationsstraat 21, 9900 Eeklo, T 09 377 86 00, info@toerismemeetjesland.be
 

Partner Content