Loom dit kleurrijke armbandje!

Door De Redactie

Loomen is de nieuwste hype op de speelplaats. Hoe je een basisarmbandje loomt, lees je hier!

Dit heb je nodig

  • 25 elastiekjes (13 paarse en 12 roze)
  • 1 clip
  • loom
  • haaknaald

Zo maak je het

STAP 1: Zet je loom zo neer dat het pijltje naar boven wijst (van je af); de onderste pin steekt uit.

STAP 2: Leg het eerste elastiekje om de middelste pin onderaan (die het dichtst bij je is) en trek het over de onderste pin rechts.

STAP 3: Leg het tweede elastiekje om de pin waar je net geëindigd bent en trek het over de pin die er linksboven ligt (de een-na-middelste pin van onderen)

STAP 4: Leg het derde elastiekje om de pin waar je net mee geëindigd bent en trek het over de pin die er rechtsboven ligt.

STAP 5: Herhaal dit patroon tot je elastiekjes op zijn of je boven aan de loom bent aangekomen. Begin altijd bij de pin waar je als laatste geëindigd bent.

STAP 6: Nu kun je gaan overhalen. Keer je loom zodat het pijltje bovenaan naar beneden wijst (naar je toe)

STAP 7: egin onderaan de loom. Steek de haaknaald in de grote lus van het laatste elastiekje dat je hebt gelegd. Pak het een-na-laatste elastiekje dat je hebt gelegd. Zorg ervoor dat je dat in de opening van de pin doet.

STAP 8: Til het elastiekje van de middelste pin onderaan…

STAP 9: … en haal het over de pin er linksboven. Dit is de pin waar het elastiekje ook omheen zit. Je haalt het elastiekje dus terug naar de pin waar het vandaan kwam. 


STAP 10: Steek de haaknaald nu in de opening van de pin waar je de lus net naartoe hebt overgehaald en pak het volgende elastiekje. Pas op dat je niet de lus pakt die je net gemaakt hebt!

STAP 11: Haal het elastiekje over de pin waar het vandaan kwam.

STAP 12: Herhaal deze werkwijze tot je boven aan de loom aankomt. Steek de haaknaald altijd in de opening voor je met het volgende elastiekje begint. Links zie je hoe de loom eruit moet zien als je klaar bent. Hou vol; nog even en het gaat vanzelf!

STAP 13: Bevestig een clip om beide lussen van het elastiekje dat om de middelste pin bovenaan zit; het laatste elastiekje dat je hebt overgehaald. Het gaat makkelijker als je het uitrekt met je vingers.

STAP 14: Hou de clip stevig vast en trek de armband pin voor pin van de loom af. Wees niet te voorzichtig, hij knapt echt niet!

STAP 15: Maak het elastiekje aan het andere eind vast aan de clip. Zo, je armbandje is klaar!

Deze en nog veel andere werkbeschrijvingen vind je in het boek 'Band-it' van Colleen Dorsey. Uitgeverij Tirion, € 6,95

Liever een filmpje? [LINK_TEXT id=1] zie je hoe je moet loomen!

Partner Content