Man onder vuur: Jeroen Meus

Door De Redactie

Vrolijk en gedreven, zo kennen we tv-kok Jeroen. Maar roert hij privé ook fluks in de pannen? En wat is zijn geluksrecept bij dips en downs? 10 vrouwen, 10 vragen!

Om 10 uur 's ochtends is het nog kalm in restaurant Luzine. De enige vorm van leven komt van vennoot Koen, die al druk in de weer is met het voorbereiden van de lunch. Zelfs het boudoirachtige interieur lijkt nog wat ingedommeld. Vreemd, want rust is niet meteen iets wat je met de uitgeslapen topkok Jeroen Meus associeert. Terwijl hij praat, wiebelen zijn benen non-stop en springt hij van het ene verhaal naar het andere. Maar vertellen doet hij met een onbedwingbare passie en gedrevenheid.

Presentatrice Hanne Troonbeeckx: Wie of wat wilde je worden toen je zes was, en waarom?

Jeroen Meus: "Ik denk niet dat ik daarmee bezig was op die leeftijd. Ik wilde geen piloot of brandweerman worden, dat zeker niet. Maar wat dan wel? Voetballer? Of bakker? Dat vond ik wel een mooi beroep. Aan koken dacht ik nog niet. Pas op mijn twaalfde heb ik beslist om naar de hotelschool te gaan. Studeren ging mij niet zo gemakkelijk af, dus moest ik iets met mijn handen doen."

 

Minister Kathleen Van Brempt: Wil je graag kinderen?

Jeroen Meus: "Absoluut. En graag dit jaar. Ik denk dat dat goed te combineren is met wat ik doe. Ik begin te werken om negen uur, tien uur 's morgens. Dan heb ik tijd genoeg om mijn kleine mannen aan school af te zetten. Tussen half vier en half zes heb ik ook tijd en ik kan dat eventueel nog rekken tot zeven uur. Een man met een kantoorbaan kan tussen vier en zeven moeilijk bij zijn kinderen zijn."

Presentatrice An Lemmens: Heb jij idolen?

Jeroen Meus: "Heel veel. Ik heb zelfs het geluk dat ik een paar van mijn helden persoonlijk ken: Frank Vander Linden, Stephan Vanfleteren, Serge Herman, Peter Goossens. Dat zijn mensen naar wie ik opkijk, mensen die een talent hebben waar ik bewondering voor heb. Soms vergis ik me ook in mensen. Dan besef ik achteraf: die denkt gewoon alleen aan geld! Onlangs heb ik dat nog meegemaakt. Ik ben daar dan efkes niet goed van!"

Weervrouw Jill Peeters: Eet je op een onbewoond eiland vruchten of insecten om te overleven?

Jeroen Meus: "Insecten zeker niet. Ik heb ooit al eens insecten klaargemaakt voor het programma Hoe? Zo!: een loempia van verse maden voor Sergio. Maar zelf heb ik er niet van geproefd. Ik heb eens een reuzenslak moeten opeten voor Fear Factor. ik moest het huisje kraken met een notenkraker. Echt degoutant. Ik ben helemaal niet nieuwsgierig naar zulke dingen. Maar uiteindelijk zou ik wel mijn plan trekken op een onbewoond eiland. Ik ben een plantrekker, altijd al geweest. Ik heb geen achterhoede die altijd alles voor mij regelt."

Lees het volledige interview met Jeroen Meus in Libelle 04 (22 januari 2008)
www.restaurantluzine.be
http://platprefere.canvas.be

Partner Content