Marco Borsato over vallen en weer opstaan

Door De Redactie
Zijn eerste film, Wit Licht, werd afgekraakt, hij verloor zijn vader en zijn bedrijf ging op de fles. Zanger Marco Borsato zag de afgelopen twee jaar zwarte sneeuw. Maar hij staat er weer helemaal.

Quote: "Niet alle dromen zijn bedrog!"

Dromen

“Dromen, dat is voor mij ambitie en doelen stellen. In een droom is alles mogelijk, er zijn geen grenzen. Daarom moet je durven dromen, want als je jezelf beperkt, kom je nooit tegen de grens aan te zitten. Als kind was ik al een dromer. Ik wilde de beste kok van de wereld worden. Omdat ik van eten hou, en omdat je als kok mensen behaagt. Ik las over grote chefs zoals Paul Bocuse, die met zijn klassieke Franse keuken de wereld veroverde. Dat werd mijn droom.”

Durven

“Als je het woord durven uitspreekt, denken mensen aan bungeespringen. Maar durvers zijn ook mensen die gewaagde keuzes in hun leven maken. Als je niet durft, zal je nooit ontdekken wat er mogelijk is. Dat wil niet zeggen dat ik een lefgozer ben die altijd en overal de grootste risico’s neemt. Ik heb moeten leren durven, want het heeft gevolgen. Als je keuzes maakt, kan je niet voor iedereen goed doen. Als je muziek maakt, vinden sommige mensen je goed, en andere niet. Daar moet je mee leven. Je leert snel dat je niet iedereen te vriend kan houden. Wie dat wél wil, moet buigzaam en flexibel zijn. Maar zo vergooi je je persoonlijkheid. Je moet ergens voor staan, je moet weten wie je bent en waarom je iets doet. Dat durf ik, en ik neem de consequenties erbij.”

Delen

“Door muziek te maken, deel ik mijn leven met mijn publiek. Ik neem een stukje van mijn ziel, leg het op een glazen plaat en bied het aan. Ik ben alles opnieuw gaan ijken en wegen. Gezin, familie, vrienden, werk. Je moet wel kritisch naar jezelf kijken, als je leven overhoop gegooid wordt. En dan kom je misschien mooie mensen tegen, en vriendschap en liefde, maar ook veel pijn, teleurstelling en kwetsbaarheid.”

Lees het volledige interview met Marco Borsato in Libelle 02 (13 januari 2011)

Partner Content