Meer groen met Roos Van Acker

Door De Redactie

Over precies 1 week gaat het project 30 dagen meer groen van start. Een maand lang wordt iedereen opgeroepen om meer groen te creëren op zoveel mogelijk plekjes in Vlaanderen. Roos Van Acker doet alvast mee.
 

30 dagen meer groen is een campagne van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie.  Volgens hen moet Vlaanderen meer ecologisch groen ontwikkelen. Ook Roos Van Acker is overtuigd van het project: “Ik heb geen tuin, maar wel een buitenruimte die er een beetje zielig bij ligt. Daar hoop ik met deze uitdaging verandering in te brengen. Verse kruiden, een druivelaar of klimop en lavendel. Het zijn allemaal mogelijkheden om de boel op te vrolijken en om bijtjes en vlinders uit te nodigen.”

Het nieuwe groen moet ook ecologisch zijn, want dat zorgt voor een schone lucht en biodiversiteit. Daarom wordt Roos geholpen door groencoach Laurence Machiels. Zij is gespecialiseerd in biologisch tuinieren. Je kan de avonturen van Roos en Laurence volgen en zelf ook meedoen via 30dagen.be/meergroen.

Partner Content