Michelle Leest: ‘De secretaresse’ van Renée Knight

Door De Redactie

Wat zou jij doen als je álles geeft voor je baas, en zij je als een baksteen laat vallen? De secretaresse van Renée Knight is een verhaal over loyaliteit, en hoe die niet altijd beloond wordt.

Yes-woman

Christine Butcher is een bescheiden vrouw en de beste privésecretaresse die je jezelf kunt wensen. 18 jaar lang bedient ze Mina Appelton op haar wenken, tot ze zichzelf stilaan verliest en verandert in een yes-woman. Wanneer ze geconfronteerd wordt met de harde realiteit, beseft ze dat loyaliteit niet beloond wordt.

Informatie achterhouden

Deels psychologische thriller en deels rechtbankdrama, zo kun je De secretaresse het best omschrijven. En van zo’n boek verwacht je snijdend spannende scènes, natuurlijk. En hoewel je die zeker terug kunt vinden in de roman, wordt de spanning niet overal op de best mogelijke manier opgebouwd.

Informatie achterhouden is een populaire manier om spanning op te bouwen of de lezer op een later punt te verrassen. Maar dit verhaal wordt verteld vanuit de eerste persoon, waardoor je volop in het hoofd van het hoofdpersonage zit. Dat heeft zijn voordelen, maar betekent ook dat er geen informatie kan worden achtergehouden voor de lezer.

Achterbaks drama

Als je dit verhaal-technisch foutje achterwege laat, kom je terecht in een leefwereld die allesbehalve alledaags is, maar tegelijk ook heerlijk is om in te vertoeven. Je kunt smullen van geheimen, achterdocht en een gezonde dosis achterbaks drama.

De secretaresse is geen hoogstaand literair werk, maar het is wél een vermakelijke thriller die je gegarandeerd enkele uren zoet houdt op een druilerige lentedag.

Koop ‘m hier.

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Nog meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content