Moederdag: 5x dingen die je op deze dag voor jezelf moet doen

Door Celine Werner

Moederdag: de tijd van macaroni-kettingen, bonnen voor gratis knuffels of een prachtig boeketje bloemen met een flesje parfum als de kinderen wat ouder zijn.

Het is niet alleen de dag dat jouw kroost je mag verwennen, maar het is ook hét uitgelezen moment om jezelf in de watten te leggen. Hoe? Gewoon verderlezen!

Leg jezelf in de watten op Moederdag

Slaap ergens uit waar jouw kinderen je niet zullen vinden

Het is niet dat je niet van je kinderen houdt, maar zo nu en dan word je graag eens met rust gelaten. Daarom is het zeker geen slecht idee om ergens uit te slapen waar ze het niet zouden verwachten. In de gastenkamer bijvoorbeeld. Met wat geluk is het al negen uur wanneer ze je geheime plek ontdekt hebben.

Een beetje me-time

Gaan jullie naar jaarlijkse gewoonte brunchen bij het zaakje om de hoek? Misschien kan manlief er gewoon eens met de kinderen naartoe terwijl jij van wat me-time geniet. Zin in een kopje koffie met Netflix in bed? Go for it!

Yoga!

Altijd al yoga willen uitproberen, maar vind je er de tijd en moed niet voor? Dan is deze feestdag de ideale gelegenheid om je voor de cursus in te schrijven. Lekker languit liggen en aan niets denken, zalig toch?

Vandaag luister en kijk je naar wat jij wilt

Zijn de kinderen het hele jaar door meester van de afstandsbediening? En staat K3 steevast op de playlist wanneer jullie ergens onderweg zijn? Dan heb je zeker het recht om op Moederdag een Beyonce-plaatje op te zetten, en om naar jouw favoriete serie te kijken.

Familievergadering

Hou een gesprek met het hele gezin en laat ieder lid eens aan het woord. Tijdens deze conversatie kan iedereen vertellen waar hij of zij dankbaar voor is. Zo kom je als mama leuke en verrassende dingen te weten én bovendien is het ook fijn dat ze dan wat appreciatie tonen voor alles wat je voor hen doet.

Aan alle mama’s: geniet ervan!

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be 

Ook leuk:

Partner Content