Getty Images

München: 5x budgetvriendelijke activiteiten in de bierstad

Door Hanne Bral

In München is na twee jaar het iconische Oktoberfest terug. Nog tot 3 oktober vermijd je de stad beter als je niet zo van bier en drukte houdt. Maar eens de rust is teruggekeerd, is de stad een ideale citytrip voor het najaar. Hier vind je alvast enkele budgetvriendelijke activiteiten in München!

5x budgetvriendelijke activiteiten in München

1. Surfen in Englischer Garten

Englischer Garten is een park in München dat je gezien moet hebben. Het is een groene oase, die zelfs groter is dan Central Park in New York. Maak een wandeling langs het grote meer Kleinhesseloher See en de Chinese Toren. Beklim de heuvel tot aan Monopteros, waar je een prachtig uitzicht hebt over het park. Zoek een rustig plekje uit en neem bijvoorbeeld een picknick mee. Zo heb je ineens ook een budgetvriendelijke maaltijd meegenomen.

Ook zeker een aanrader: Eisbachwelle, aan de zuidkant van het park. Dat is een kunstmatige golf middenin de stad waar surfers hun kunstjes komen tonen. Entertainment verzekerd, en nog gratis ook!

München activiteiten
Eisbachwelle in Englischer Garten © Markus Spiske via Unsplash

2. Bewonder auto’s in BMW Welt

Heb je autoliefhebbers in je gezin? Zet dan een tripje naar BMW Welt zeker op je lijstje met activiteiten in München. In de showroom kun je alle modellen van het merk bewonderen: van Sedans tot Mini’s, maar ook elektrische auto’s en Rolls-Royces. Al is het gebouw zelf ook al eens de moeite waard om te zien: een grote futuristische vorm, volledig in glas en staal. Indrukwekkend!

BMW Welt bezoek je gratis. Een ticket voor het BMW Museum kost € 10 per persoon, of € 24 voor een gezin met twee volwassenen en maximum 3 kinderen onder de 18 jaar.

3. Voel je een koningin in Schloss Nymphenburg

Als je Schloss Nymphenburg bezoekt, waan je je in een winters sprookje. Het paleis was vroeger de zomerresidentie van de adellijke familie Wittelsbach. Doorheen het uitgestrekte park rondom het paleis stroomt water waarop zwanen rustig dobberen. ’s Winters worden de rivieren zelfs omgetoverd tot een schaatsbaan. Van april tot mei kun je er dan weer een ritje met de gondel maken. Naast enkele uurtjes rondkuieren in het park, kun je ook het prachtige Paleismuseum, Marstallmuseum of de verschillende Parkburgen bezoeken.

Het paleis bezoeken kost € 8. Een kaartje voor het Marstallmuseum kost € 6 en voor de Parkburgen betaal je € 5. Of koop een totaalkaartje van € 15, waarmee je toegang hebt tot alles in het park. De tuinen zijn gratis toegankelijk.

Let op: Schloss Nymphenburg ligt zo’n 8 km buiten het centrum van München.

München activiteiten
Schloss Nymphenburg © Dovi via Unsplash

4. Beklim de torens van de St. Peterskirche

De St. Peterskirche is de oudste kerk van München. Hij is gelegen middenin het stadscentrum, vlakbij Marienplatz en de Viktualienmarkt. Voor slechts € 3 kun je de kerktoren beklimmen. Boven geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Op een heldere dag kun je in de verte zelfs de Beierse Alpen zien!

Weet wel: de toren is 91 meter hoog, dus je moet meer dan 300 trappen trotseren. Een stevige work-out, maar je zult beloond worden als je de top bereikt!

München activiteiten
© Getty Images

5. Bezoek een museum voor 1 euro

Vergelijk het met een kunstige koopzondag: in München betaal je op de laatste dag van de week in verschillende musea slechts € 1 voor een toegangsticket. Kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Alte Pinakothek, Pinakothek der Moderne en Museum Brandhorst. Ook het Museum voor Egyptische Kunst doet mee met de actie.

Let op: speciale expo’s kunnen meer dan € 1 kosten.

Bronnen: Lonely Planet, Muenchen.de

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content