Must see: Libelle in de Wensboom op VTM!

Door De Redactie

Het was Ans’ grote wens om met haar oma in een magazine te verschijnen. En samen met de Wensboom op VTM heeft Libelle deze droom kunnen realiseren.

Wie is oma Marleen?

Marleen (61) breit de mooiste jurkjes voor haar kleindochter Ans (7). “Ik heb altijd graag gebreid maar pas toen ik kleinkinderen kreeg, werd het écht mijn passie. En sinds ik enkele maanden op pensioen ben, is het alleen maar meer geworden. Vroeger breide ik in het weekend en na de uren, nu kan ik er me hele dagen mee bezig houden. Ik kan zelfs slapend breien: dan word ik wakker voor de televisie en zie ik dat ik toch een stuk verder ben geraakt. (lacht)

Het allerleukste zijn de reacties van mijn kleinkinderen. Ik heb drie kleindochters en Ans is de oudste. Zij is net als ik graag bezig met haar handen. Samen snuisteren we in boekjes en als ze iets naar haar zin gevonden heeft, gaan we kleuren kiezen. ‘t Is altijd een gezellige uitstap. Met Pasen gaf ik haar breinaalden cadeau en sindsdien zitten we soms samen in de zetel te breien. Ook haar zusje Annette doet soms mee. Van die momenten kan ik echt genieten. En als ze mijn creaties dragen, natuurlijk. Dan ben ik zo fier. De jurkjes die ik maak, dienen om in te ravotten. Als hun mama ze écht te delicaat vindt, was ik ze zelf. En als er dan toch iets verkeerd loopt, maak ik gewoon een nieuwe!”

“Het allerleukste zijn de reacties van mijn kleinkinderen.”

Zo herken je een echte ‘Marleen’

“Sinds kort naai ik een klein zwart strikje aan de kleren die ik maak. Mijn eigen originele labeltje. Het mooiste compliment: Als één van de kleindochters een jurkje aanheeft, hoor ik de buren vragen ‘Ah, dat heeft je oma zeker gemaakt? Tof!’ Mijn favoriete stuk: Het jurkje dat ik voor Kerstmis maakte voor Ans. Uit mohair wol, heel delicaat, maar prachtig geslaagd.

Mijn partner in crime: Ik heb een vriendin die me helpt als het echt moeilijk wordt. Dan leest zij me de steken voor terwijl ik bezig ben. Een redder in nood. Het mooiste breiwerkje van Ans: Een sjaal voor haar pop. Die hebben we samen gemaakt. En soms maakt ze een stukje van een jurkje dat ik voor haar maak. Ze heeft talent!”

De Wensboom: donderdag om 20.35 op VTM

Foto: Joost Joossen

Ook leuk:

Partner Content