Nieuwe film en dvd van de week (10)

Door De Redactie

Marilyn Monroe is terug...en hoe! Actrice Michelle Williams kruipt in de huid van dit beroemde icoon en zet meteen een prachtprestatie neer. Op dvd kunnen we dan weer genieten van een opera.

Nieuwe film

Intiem met Marilyn

Deze zomer is het alweer 50 jaar geleden dat Marilyn Monroe is gestorven. Tijd om nog  eens een film te maken over de showgirl. In ’My week with Marilyn’ volgen we de jonge
Colin Clark. Een verlegen loopjongen die in 1956 op de set werkt van haar film ’The Prince and the Showgirl’. En die haar een week lang begeleidt terwijl haar man op zakenreis is. Het resultaat is een prachtig portret van de filmster, door de ogen van een verliefde jongeman: Marilyn het sekssymbool, de publiekslieveling, maar ook het doodgewone, broze meisje dat graag gezien wil worden. Met een indrukwekkende blik achter de schermen van de filmwereld in de jaren ’50, met exacte kopieën van de kleding
en kostuums van toen. Al gaat de grootste pluim naar Michelle Williams, die met haar straffe vertolking een van de grootste filmiconen aller tijden weer tot leven brengt.

My Week with Marilyn (Simon Curtis)

Nieuwe dvd

The Phantom in New York

‘The Phantom of the Opera’ heeft een sequel! We zijn intussen tien jaar verder en het Spook is van Parijs naar New York gevlucht. Hij leeft er tussen de attracties en freakshows van Coney Island. Een plek waar zijn muziek een hoge vlucht kan nemen, maar wel een plek zonder zijn geliefde Christine. Als hij haar en haar gezin naar New York lokt, hebben ze geen idee wat hen te wachten staat… Een verhaal en muziek om nooit meer te vergeten!

Love Never Dies (Andrew Lloyd Webber)

Partner Content